Vila är jobbigt

Det här med vila är inte det lättaste. Löpningen blir som en drog. Förra veckan sprang jag 20 mil och sedan vilade jag i lördags inför Höstmilen. Vilan var även på sin plats efter långlöparnas höstfest med tema cirkus i fredags där lindansöser, cirkusdirektörer, clowner och även ett cirkustält festade loss. Kontrasten var stor i jämförelse med Rotarys bankett dagen efter. På bankett ska man vara fin vilket innebar att jag tog på mig högklackade stövlar. Tog mig ner på stan utan att lyckas lista ut hur man går i dem på bästa sätt. Det var god mat, trevligt sällskap och på väg hem träffade vi en vilsen hund, en gråtande pingvin och andra spännande karaktärer.

På söndagens morgon blev jag påmind om varför jag inte brukar gå i högklackat. Jag vaknade med träningsvärk i vaderna. Den fick jag helt enkelt springa bort under de 10,6 kilometrarna mellan Sörsjön och Lillsjön. Mitt mål var att bli femma, jag blev femma, och kom i mål på dryga 45 minuter. Det intressanta var att mitt chip hade blivit registrerat 20 min innan starten i målgången i detta som är ett A till B-lopp. Till slut fick jag en tid fast ett nytt namn och ny klubbtillhörighet. Kändes inte som att det spelade så stor roll. Det är en av årets roligaste tävlingar och innehåller både trail och grusväg plus en gigantisk backe i mitten. Jag var nöjd över min insats efter en hård träningsvecka.

Igår hann jag helt enkelt inte träna. Jag hade för mycket jobb att ta itu med. Det var roliga saker men något låg och gnagde. En känsla av att något var fel. Man kan säkert kalla det abstinens.

Nu sitter jag på flyget till München. Det blir ingen träning idag heller. Jag kan nog leva med det. Abstinensen är lättare att kontrollera när jag är på väg till ett nytt äventyr. Planerna närmsta veckan är högst oklara. Men jag vet att löparskorna är nedpackade och att det kommer bli spännande dagar. Vila handlar också om att ta det lugnt mentalt. Det har varit väldigt mycket på sistone och utomlands på äventyr är tillfällena då jag slappnar av. Det ska bli otroligt skönt, och det bästa av allt, imorgon ska jag springa igen.

DSC_0912

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *