Föreläsningar och workshops

Frida föreläser om hur vi kan få in mer träning, äventyr och livsglädje i våra liv. Hon är en flitigt anlitad föreläsare som inspirerar åhörarna att själva uppnå sina mål och börja leva drömmen oavsett vad den handlar om. En upplägg kombinerat med någon av Fridas böcker sätter avtryck och är en bra start på en positiv förändring.
Information om böckerna

Föreläsning 1: ORKA! Passion som drivkraft
Det är aldrig försent att uppnå nya mål och börja leva drömmen oavsett vad den handlar om. Frida tar er med på den resa hon själv gjort. Från att hon löpte sin första mil till att få representera Sveriges landslag inom ultralöpning och att bli egen företagare. Det är aldrig för sent att förändra sitt liv – sina vanor – och hitta det du verkligen vill satsa på. Låt dig inspireras till att se möjligheterna och våga förändra din vardag. De framgångsfaktorer som bland annat tagit Frida till VM kan alla ha nytta av då man vill uppnå sina mål – både på jobbet och privat – och med en positiv inställning kan alla uträtta stordåd.
Föreläsningen är till stor del baserad på Fridas bok ORKA! Träning och äventyr i vardagen som med fördel ges som gåva till deltagarna.
 
Föreläsning 2: KLARA! Att vara aktiv förälder
Juli 2021 föddes Fridas dotter Klara vilket inte har ändrat nämnvärt på den löpande livsstilen och familjens äventyrliga liv. Ta del av en föreläsning där deltagarna får höra hur man skapar möjligheter och hittar tiden till att få till träning med och utan barn samt hur det går att resa med barn i stort och smått. Ett riktigt äventyr för livet och inspiration till ett aktivt föräldraskap i en tid av för mycket stillasittande. Föreläsningen är baserad på Fridas bok KLARA! Att vara aktiv förälder som med fördel ges som gåva till deltagarna.
 
Föreläsning 3: Elittänk i arbetslivet – Steg till att prestera på topp
Det finns mycket kunskap inom idrottsvärlden som kan appliceras på yrkeslivet. Styrkor som kan göra alla bättre och nå elitnivå. En idrottares vardag handlar mycket om träning, tävling, reflektion, energiintag, motivation och ibland motgångar. Hur ser din vardag ut? På jobbet? Denna workshop ger deltagarna möjlighet att hitta egna kopplingar och dessutom få ta del av konkreta exempel på hur man själv kan göra för att prestera på topp.

 
Föreläsning 4: Träningsglädje
Lär dig hur du hittar tiden och motivationen till träning och hur rätt inställning enkelt gör detta till en del av din vardag. Frida inspirerar dig till att komma igång och vad du kan uppleva på vägen samt delar med sig av sina bästa tips. Vid önskemål kan föreläsningen kombineras med ett träningspass innehållande bland annat löpteknik.
 
Föreläsning 5: VÅGA! Upplevelser och äventyr utanför komfortzonen
Föreläsningen fokuserar här på de fantastiska möten och upplevelser som Frida varit med om under sina resor världen över. Med löparskor och ett öppet sinne kan du hamna på många spännande platser. Få inspiration till ditt eget äventyr under en ovanlig föreläsning med fina bilder och många skratt.
Föreläsningen är baserad på Fridas bok VÅGA! En väldigt annorlunda reseguide som med fördel ges som gåva till deltagarna.
 
Föreläsning 6: Självledarskap
Frida Södermark, ultralöpare och inspiratör och Kristina Öhman, HR-och förändringsledare föreläser tillsammans om kopplingarna mellan idrott, företagande, arbetsliv och personlig utveckling. De använder sin egen erfarenhet att vara professionell ultralöpare och att arbeta med mellanmänskliga relationer och inspirerar åhörarna att se möjligheter och ta sig förbi hinder för att åstadkomma förändring, nå drömmar, visioner och mål. Tillsammans har Frida och Kristina en bredd och erfarenheten att leda sig själva och andra och driver idag egna företag samt en gemensam podcast
 
Workshop 1: Grupputveckling
Ett grupputvecklingsprogram i workshopform med verktyget Diversity Icebreaker som huvuddel. En lättsam och rolig aktivitet med syfte att förbättra kommunikationen mellan grupper eller individer. Ger insikter för ökad självkännedom, verktyg för konflikthantering och konfliktlösning samt utvecklar team och projektgrupper.
Genomförs tillsammans med Eva Jaldeland. (Eller enbart med Frida).
Mer info om konceptet: Programblad Grupputveckling
Info om verktyget: Diversity Icebreaker
 
Workshop 2: ORKA – PAUSA!
Vad skulle det innebära om dina medarbetare fick verktygen till förändring?
En föreläsning och workshop om återhämtning och energi till att VÅGA förändra din vardag.
Genomförs tillsammans med Ulrika Borén.
Länk till upplägget: ORKA-PAUSA Workshop
 
Moderator och konferencier
Frida anlitas även som moderator och konferencier i samband med konferenser, galor och andra event. Genom professionell koordination och en röd tråd genom arrangemanget som engagerar deltagarna förhöjs upplevelsen.
 
Innehållet skräddarsys efter målgrupp, tillfälle och kundens förväntningar. Alla ovanstående föreläsningar går utmärkt att kombinera med ett träningspass innehållande bland annat löpteknik. Dessutom erbjuds andra teambyggande aktiviteter av olika art vid efterfrågan samt upplägg för att aktivera medarbetarna under en långtgående friskvårdssatsning. Se konceptupplägg

Exempel på kunder: Returpack, Swedbank, SMHI, Atea, Trafikverket, ÅF, Telia Sonera, Global Invest, LKAB. 

Pris: Vid förfrågan baserat på upplägg samt antal deltagare.

Digitala föreläsningar –Läs mer här

Alla Fridas föreläsningar går att genomföra digitalt och anpassas efter målgrupp och tillfälle. Dessutom erbjuds färdiga föreläsningar hos vissa utbildningsföretag.