Träningstorsdag

Maraton på söndag så vila börjar bli dags att tänka på men först blev det en ordentlig träningstorsdag.

Den började på morgonen med att jogga till Vrinneviskogen där startskottet redan hade gått i stafetten där jag hade fjärde sträckan. En tävling som var avslutning på det löparblock som eleverna tagit sig igenom på fysträningen sedan terminsstarten. Vi ställde upp med ett lärarlag där vi som alltid var taggade och gick in för vinst. Vi var i ledningen när jag gav mig ut på min sträcka, men jag visste inte med hur många minuter. Jag skulle springa terrängmilen och såg det som en formcheck inför maran. Med risk för att bli omsprungen av någon pigg liten gymnasieelev höll jag bra tempo och sprang nöjd in på 44:45 och hade utökat vår ledning samt fått ett positivt formbesked. Vi tog hem segern och återigen fick eleverna se sig slagna av personer som är dubbelt så gamla.

Åt lunch, undervisade lite historia, gick på ett matematikmöte och vid halv fem var det dags för träning igen. Nu skulle jag, Nina och Tummen prova ett crossfitinspirerat pass. Vi var försökskaniner till några elever på skolan som ska driva en box som UF-företag. Platsen var gamla Black Horn där skolans fina fyslabb ligger. Efter lite uppvärmning fick vi genomgång av övningarna som innefattade den egna kroppen, kettlebells, bollar, hopprep, skivstång och ett stort traktordäck. Ett pass kan bestå av olika övningar och vi fick åtta stycken som vi skulle göra på tid med ett visst antal repetitioner, vilket i de flesta fall var femtio. Det var riktigt tufft men jag tog mig igenom det på en halvtimme med hjälp av elevernas peppning. Kan lova att jag var svett efteråt. Det var kul och man kände att kroppen fått sig en riktig genomkörare. Jag brukar vara skeptisk till det mesta förutom löpning men fick i efterhand erkänna att detta kan vara något. Hoppas många är sugna på att komma och träna när verksamheten drar igång på riktigt inom kort.

Att hoppa upp 50 gånger på ett traktordäck var en utmaning, fast en rolig sådan.

 

Gick hem, gjorde en kålpudding, och hann sen med någon timmes soffhäng. Klädde om igen och joggade iväg för att köra rockgympa. Det betyder hopp, magövningar, plankövningar och benövningar som stärker upp de muskler som löpare behöver. Allt detta till rockmusik. Efter ett som vanligt roligt pass och ordentlig stretch började till slut vilan inför söndag. Jag är taggad.

Tur att vi kör samma övningar varje gång för jag har problem att hålla reda på ben och armar samtidigt.

Till sist ger jag er Psycho killer, maglåtarnas maglåt på rockgympan.

Psycho killer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *