Saknar dig pappa

Det var ett år sedan förra Lidingöloppet. Natten innan dog min pappa. Jag startade ändå och med gråten stundtals i halsen sprang jag. Hade han kämpat ett halvår utan mat skulle väl jag kunna springa ett lopp. Det var inte min bästa tid men springa är och var för mig bästa terapin. Ett år går så himla fort. Jag saknar att du alltid ringde mig på fredagar. Jag saknar att jag kunde ringa till dig när jag behövde hjälp med något. Du gjorde allt för mig och mina syskon. Jag saknar att du alltid gjorde makaronilåda åt mig. Jag saknar att du alltid dukade av bordet innan alla ätit upp. Jag saknar att du inte hade ro att komma på besök mer än en kvart. Jag saknar att du aldrig svarade på SMS. Jag saknar att saker alltid skulle vara på ditt sätt. Jag saknar att springa de 27 kilometrarna hem till dig.

Idag var det alltså återigen dags at springa de 30 kilometrarna på Lidingö. Alla är nog överens om att uppladdningen i form av att springa 50 km på löpband i torsdags inte var helt optimal. Men det var för en god sak. Insamling till Cancerföreningen samt att jag fick promota mitt eget företag och även i den bästa av världar går ändå inte mina tider på Lidingöloppet till världshistorien. Det fick helt enkelt bli som det blev. Att dansa på borden under Oktoberfesten på Munken till blåsorketern Helmut Jederknüller och äta bratwurst med sauerkraut hör kanske inte heller till det man normalt sett sysslar med dagen innan ett lopp. Men så var det. Dessutom envisades mina vänner med att vilja åka hemifrån vid sju. För att maximera sömnen gick jag upp tio minuter innan och hällde upp en tallrik fil som jag åt i bilen. Men det kändes bra. Solen sken på väg till loppet och vi slapp undan köerna. Somnade en stund på gräsmattan i solen. Trots vår tidiga ankomst blev det lite stressigt till starten och plötsligt var det dags för fokus. Folk sprang iväg över fältet i loppet där man kan välja sin egen väg över gräset innan man kommer in på den smala stigen och vägen.  Jag vet sällan hur det ska gå i ett lopp innan jag sprungit någon mil och idag kändes det tungt. Mitt mål på 2:10 kändes inte realistiskt vilket jag heller inte trott från början. Höjde det till killarnas medaljtid på 2:15 vilket jag också ställde mig tveksam till. Men jag körde på och det är svårt att inte vara glad när man passerar Kyrkviken vid 8 km och får massor av glada hejarop. Halvvägs höll jag tempot för mitt andra mål men visste att jag hade en del backar kvar. De tog jag det väldigt lugnt i och kunde istället springa om massor av folk utför och på flacken. Efter 20 km kom jag igång ordentligt och hade riktigt roligt. Så roligt att jag sprang med ett leende upp för hela Grönstabacken. På toppen stod Tjalveflaggan och jag fick godisbilar av kompisarna. I situationer som denna får man bryta ett godislöfte. Sen var det i princip bara Aborrebacken kvar och den är faktiskt inte så jobbig. Ökade takten och sprang in på fjortonde plats på tiden 2:12:49. Man kan inte vara annat än väldigt nöjd när man persar med 70 sekunder och springer bättre än man gjort på fyra år. Det är inte så farligt att bli äldre ändå. Pappa idag var jag grym.

Jag vill berätta för dig om loppet i Sydafrika. Jag vill berätta att jag ska springa VM. Jag vill berätta att jag nu satsar på mitt eget företag. Men jag tror du redan vet. Jag vet att du är stolt över mig. Jag var stolt över dig. Jag saknar dig, världens bästa pappa.

Pappa idag var jag stark. Jag kommer snart och lägger lite lakrits åt dig i minneslunden. Vi ses i framtiden.
Pappa idag var jag stark. Jag kommer snart och lägger lite lakrits åt dig i minneslunden. Vi ses i framtiden.

14 tankar om “Saknar dig pappa

  1. Lisa Ring says:

    Fint skrivet! Så grym löpare du är. 30km den farten,i den terrängen!! Wow.. Jag sprang 15km o är lika glad som chockad över min prestation. Hoppas du får många fina löpturer kommande vecka.du inspirerar. Kram från lisa ring(nocout 2:a efter dig dm 10 000 m)

  2. Lisa Ring says:

    Fint skrivet! Så grym löpare du är. 30km den farten,i den terrängen!! Wow.. Jag sprang 15km o är lika glad som chockad över min prestation. Hoppas du får många fina löpturer kommande vecka.du inspirerar. Kram från lisa ring(nocout 2:a efter dig dm 10 000 m)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *