Tränings – och äventyrsresor

Följ med Löparäventyret för att springa i Sverige och utomlands.

Salming Idre Fjällmaraton 26 augusti 2023 är det återigen dags för en magisk naturupplevelse och utmaning av olika distanser. Löparäventyret erbjuder 10% rabatt på buss, boende och även startavgiften med koden LOPAVE23. 
Läs mer här och boka
Blogginlägg från tidigare resa

Moldavien Följ med Löparäventyret till en del av ”det okända Europa”i september 2023. Imponeras över den idylliska och oförstörda landsbygden, gästfriheten, det vackra landskapet och den urgamla vinkulturen där upplevelsen toppas av att delta i Chisinaus maraton, halvmaraton, 10 km eller 5 km. Arrangeras i samarbete med Francetours.se.
Läs mer här och boka

Marocko I slutet av januari åker vi alltid till Marrakech. Man kan springa maraton eller halvmaraton för den som vill. Utöver detta blir det träning, spännande upplevelser i den mytomspunna staden och en utflykt till Atlasbergen.
Länk till resan 2024
Till resans facebooksida för inspiration och pepp
Blogginlägg från en tidigare resa

Berlin är Fridas favoritstad och dit har det genomförts en bussresa till halvmaran i slutet av april under många år. Tillsammans har vi skapat många fina minnen. En underbar plats som varmt rekommenderas att besöka på egen hand. Det finns många bloggar för inspiration. 
Här är en av bloggarna

Moskva I september 2019 besöktes Ryssland för att delta i landets största löparevent genom hjärtat av huvudstaden. Utöver det utforskades många andra sidor av den spännande staden.
Blogginlägg från resan

Liechtenstein I juni 2019 gick resan till Bendern för att springa traillopp. Det blev också äventyr på andra natursköna platser i grannlandet Schweiz.
Blogginlägg från resan 1
Bloginlägg från resan 2

Ukraina September 2018 gick resan till Lviv med sin underbara arkitektur och rika historia. Förutom utflykter och löpning i staden samt vid närliggande kloster och slott deltog vi i Frankivsk halvmarathon där även distanserna 5 och 10 km erbjuds.  Dessutom gjorde vi ett spännande och minnesvärt besök i Tjernobyl.
Blogginlägg från resan 1
Blogginlägg från resan 2

Skottland Resan till Edinburgh hel- och halvmarathon i maj 2018 blev mer än fullbokad. Förutom att delta i loppen äventyrade vi i den vackra staden och på landsbygden inklusive utflykter med bland annat whiskeyprovning.
Blogginlägg från resan

Libanon I november 2017 gick resan till Libanon. Vi deltog i Beirut hel- och halvmarathon och gjorde bland mycket annat utflykter till närliggande grottor och den antika staden Byblos.
Blogginlägg från resan 1
Blogginlägg från resan 2

Polen I september 2017 var Löparäventyret i Warsawa med en grupp och deltog i Warsawa marathon under en helg även innehållande andra aktiviteter i den vackra staden.
Blogginlägg från resan

Slovenien I april 2015 genomfördes en resa innehållande löpning/vandring, besök i världens näst största grottsystem, njutning vid den vackra sjön Bled samt ett besök i Ljubljana.
Blogginlägg från resan

Montenegro I oktober 2015 åkte vi med en grupp till Montenegro där deltagarna deltog i ett motionslopp i Podgorica. Vi var även i Budva vid Adriatiska havets kristallblå kust och vandrade/löpte i nationalparken Louvcen. Resan avslutades med ett besök i Dubrovnik.
Blogginlägg från resan

Kurdistan I slutet av oktober 2016 genomfördes en spännande resa till Erbil, en av världens äldsta städer. Stadsliv, kultur, mat, närliggande natur och möjlighet att springa ett lopp med olika distanser.
Blogginlägg från resan 1
Blogginlägg från resan 2
Blogginlägg från resan 3

För att se bilder från resor och läsa blogginlägg. Klicka här!

Tips när du är ute på egna äventyr

Spring till sevärdheter.
Under en morgonjogg får du se en annan sida av orten dit du kommit. Sedan blir frukosten extra god.
Försök att ha en öppen resplan som möjliggör att ändra rutten och planen efter hand du får nya tips av lokalbefolkningen.
Om du är i en stad, ta en lokalbuss och hoppa av när du ser något spännande.
Var inte rädd för att testa den lokala maten.
Prata med människor du möter, de är ofta nyfikna på dig, och kan ge värdefulla tips och bjuder ofta in till spännande saker.
Res lätt. Det du saknar går att köpa på plats och tvätta kan man göra på plats. Spar också plats för att köpa hem saker från resan.
Hyr en bil för att lättare komma bort från turiststråken och du kan själv bestämma rutten. Bra tips: www.hyrbil24.se

Integritetspolicy Uppgifter om deltagare på resor med Löparäventyret AB lämnas inte ut till någon utomstående part och finns inte tillgängliga i något offentligt forum. Ingen reklam eller annan information kommer heller att skickas ut om kunden inte aktivt har önskat det. Om kunden inte vill finnas kvar i kundregistret tas denne bort omedelbart vid kontakt om detta önskemål till Löparäventyret AB.