Lite mer Svenne Banan

I fredags var jag lite risig, hes och det kliade i halsen. Dessutom hade jag en skitdag på jobbet. Var inte ett dugg sugen på att gå till träningen utan ville bara lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv. Borde säkert inte ha tränat heller men det skulle ha känts ännu värre då. Fast när man får på sig löparskorna och har sprungit ett par meter känns det som om alla världens problem är lättlösta. Blev väl inte världens bästa pass men jag var gladare och piggare efteråt.

Klockan ringde 03:45 på lördagsmorgonen vilket är en helt sjuk tid. Som jag för en tid sedan nämnde efter att ha åkt till Åland med Cinderella skulle det bli en fortsättning på min utforskning av vad en riktig Svenne Banan gör. Jag och åtta kompisar skulle till Ullared. Hade aldrig trott att jag skulle åka dit men nu var det dags för lite social turism. Mitt mål för helgen var god mat, häng med kompisarna och att få se skådespelet på nära håll.

Halv åtta var vi framme och vi var inte först. Försåg mig med en kundvagn stor som ett rymdskepp och fick veta att man även skulle ha en varukorg på underredet för inköp av småsaker. Hjulen verkade rulla bra och vi kunde ansluta oss till den strida ström av vagnar som var på väg genom entrén. Vissa var väldigt målmedvetna men jag visste inte vad jag riskerade att missa så jag tog lugnt en karta. Sedan fanns det inte så många alternativ än att följa med strömmen. Först skulle man tydligen köra till barnavdelningen som låg i helt andra sidan av det gigantiska huset. Hade inget större intresse av det utan drog min vagn vidare planlöst genom avdelningarna. Vad som utspelades framför mina ögon var sjukt. Folk var som galna och det krävdes teknik för att ta sig dit man ville. Hittade en bänk bland julsakerna där jag satte mig och läste en bok. Plötsligt hör jag ett kundmeddelande där någon efterlyser kundvagn 5199 färg orange som senast hade setts på barnavdelningen. Kundservice hade det hektiskt under dagen med alla borttappade vagnar, barn, föräldrar och äkta män.

Orange 5637 ser ut att ha en dålig position i kundvagnsracet.
Påsar en av de viktigaste sakerna man köper. Tur att de fyllde på konstant så de räckte till alla.

Eftersom man inte kunde gå i samlad trupp hade vi vissa avstämningstider och snart blev det dags för lunch. Då kör man upp med sin vagn på andra våningen där det finns en gigantisk kundvagnsparkering. Mina fynd bestod vid denna tidpunkt av några småsaker som ett par löpartights, träningsgummiband och en tränings BH som verkade funktionella och nästan var gratis. Maten höll måttet och var god, riklig och billig.

I nästa rond skulle man lämna vagnen på parkeringen och endast gå med kundkorgen. Jag fyllde den bland annat med energibars, nötter, frön och en blomkruka samt ett paket till Ullaredsleken som skulle spelas på kvällen. Gick mot kassorna bredvid människor som var väldigt nöjda över att ha fyndat trädgårdstomtar, hårspray och alla julklappar. Blev väldigt förvånad efteråt när ingenting hade kostat 1140 kr. Var tvungen att räkna igenom kvittot. Åkte till Ullaredparadise, där vi hyrt stugor för detta äventyr. Planen var att ge mig ut på en löparrunda men jag fick motvilligt erkänna att det spöregnade och min hals knappt kunde få fram ett ljud. Blev istället en välbehövlig vila och bokläsning innan vi hade en jättemysig kväll då vi åt middag, pratade skit och lekte Ullaredsleken. 20 min hysteri som resulterar i att alla med hjälp av en tärning har fått en present värd 40 kr. Fascinerande hur alla hämningar släpps inför några saker som man lugnt kan vandra in och köpa till sig själv dagen efter.

På söndagsmorgonen lät jag kroppen återigen motvilligt få vila. Jag som hade sett fram emot att få se Ullared ur ett löparperspektiv. Den enda sport som utövades var kundvagnsrally och som utrustning kan jag rekommendera stålskodda hälar då man blev påkörd hela tiden. Denna förmiddag ägnades åt att titta i affärerna utanför själva Gekås. Dessa hade mer att önska och vi avslutade vår roliga helg med en thaibuffé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *