Jul och sen iväg

Klockan ringde 05:05. Jeansen hade jag lagt på byrån kvällen innan. Trodde jag. Hittade dem inte. Marginalen var obefintlig. Fick dra på mig ett par löpartights och springa till tunnelbanan som skulle gå 05:30. Hinner dit men då är inte dörren in i hallen öppen. Den öppnade 05:30. Men flera tidigare avgångar fanns enligt tidtabellen. Vem kan åka tunnelbana utan att komma in i tunnelbanan. Märkligt. Hade tur. Dörren öppnades någon minut innan och jag kutade ned och hann precis in och missade tack och lov inte mitt tåg till Norrköping.

För vem vill missa en hotellfrukost. Frukosthäng med Elmina och hennes familj på Hotell Princess. Vardagslyx. Kryssade fram mellan lax, fil, sill, äggröra och många jag känner. Frukosten var nästan ett julbord light. Bra. För det kommer inte bli något av den varan för mig mer i år. Satt kvar en stund i lobbyn. Skulle maila lite. Tur då att en av de jag skulle maila kom förbi. Det löste frågeställningen snabbare. Gick till Brödernas Kafé för att träffa Ulrika som också har gett ut en bok på samma förlag som mig – Eget förlag. Hennes bok heter Pausa och min heter Orka. Det blev ett väldigt inspirerande möte där vi ska jobba vidare på trådarna vi hittade. Spännande. Satt kvar för en mysig lunch med Sara och Hilda. Vilken toppenbra högkvarter för dagen.

För att denna dag skulle gå ihop sig hade jag planerat packning och logistik i minsta detalj. Skulle inte vara hemma på sju veckor. Sådan planering är jag bra på. Jag är bra på att maxa och hinna väldigt mycket saker. En av planerna var att lämna in mina grejer på Friskis & Svettis. Jag har kort där i Stockholm och under december får man använda det i hela Sverige. Om man har bett om att få något slags klistermärke på det visade det sig. Jag hade inget klistermärke. Efter att ha övertygat personalen om mitt goda syfte, juljogg samt insamling till välgörande ändamål, skulle det ändå gå bra att få duscha och låsa in min väska. Då visade det sig att stället stängde vid 19. Planen sprack och jag släpade vidare på mina grejer och träffade mamma som blev mitt sällskap under några timmar på eftermiddagen. Vi gick till banken där jag till slut kunde lösa ett meckigt ärende och sedan till Teknomedia. Där spelade vi in en snutt som ska sändas i ett program efter nyår. Promenerade vidare genom stan och hämtade ett paket som kommit fel. Landade på Broadway konditori. Packade om mina saker och begav mig i tomtemössa och glitter ned till Brödernas Kafé igen. Där träffade jag Ameli och under det alltid lika trevliga hänget kom vi på en briljant idé som ska genomföras.

Sedan var det dags för dagens huvudaktivitet. Den stora juljoggen. När jag kom till Gamla Torget stod två julgranar och hoppade sig varma. De såg ut att vara från yttre rymden, jättefina, och de hade redan varit och tagit selfies med julgransförsäljaren i Knäppingsborg. Fler juljoggare strömmade in. Tomtar, tärnor, renar och allmänt juliga människor. Barn och vuxna. Även en hund. Vi blev 80 stycken som gav oss iväg genom stan. Vi sjöng, vi dansade runt granar och vi önskade förbipasserande en god jul. Allra roligast var att springa genom varuhusen och sjunga Hej tomtegubbar. I mitten av den 6 kilometer långa rundan gjorde vi ett stopp vid Brödernas Kafé. Vi fick glögg och pepparkaka och bjöd på Nu tändas tusen juleljus. Tillbaka på Gamla Torget hade jag en liten julklappsutlottning och så samlade vi in pengar till Musikhjälpen. Man bli alldeles glad i magen att så många ville komma och springa. En tradition som nu är inne på det tredje året och som i år även bidrog med 1458 kr till skolgång för barn i krigsdrabbade områden. Alla tog sig runt rundan och kom tillbaka förutom en tjej. Vi tror att hon tyckte det var lite pinsamt. Hade kanske inte räknat med mysinramningen. För detta var inget vanligt träningspass. Men alla som sprang är väldigt välkomna att träna med Tjalve. Det vore roligt om fler vill haka på långlöparnas glada gäng där alla kan vara med. Om vi var 80 på juljoggen, borde vi vara åtminstone hälften så många i Vrinneviskogen. Kolla in på www.tjalve.nu och långlöparna.

Jag och mina joggkompisar rymdgranarna.
Jag och mina joggkompisar rymdgranarna.
Fantastiskt roligt att få sprida julstämning i vår fina stad.
Fantastiskt roligt att få sprida julstämning i vår fina stad.

Men kvällen var inte slut här. Jag joggade tillbaka till Broadway. I brist på dusch blev det en raggardusch på toan. Effekten av en sådan ska aldrig underskattas. Sedan var vi ett gäng som åt burgare och drack lite öl. Stämningen var hög och skratten många. För att toppa dagen och kvällen blev det även utgång på julfesten på Hugos. Vi var på G. Folk där var på G. Vi hade väldigt kul och gick nöjda och glada hem klockan 2. Jag fick sova hos Elmina. Vilken ruggigt bra dag och vad många vänner jag hade fått träffa. Somnade med ett leende.

Detta var i fredags. Nu är det söndag. Jag sitter på ett tåg i Italien. Jag är på väg till Lecce. Det kommer bli mitt nya hem under fem veckor. Livet är spännande nästan hela tiden. Ett nytt Löparäventyr har precis börjat.

Hej då Sverige. Hej Italien.
Hej då Sverige. Hej Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *