Fyra om dan gör kroppen glad

Fem om dan gör kroppen glad har man hört sedan barnsben. Egentligen handlar det om 500 gram frukt och grönt som kan motsvara exempelvis tre frukter och två nävar grönsaker. Jag tror att jag får i min något i den stilen varje dag så jag är check.

Träning gör också kroppen glad och det blev en del i tisdags.

Kvart i sex träffade jag Elmina, precis som alla andra tisdagar. Hon springer hemifrån sig, jag från mig och så ses vi på vår fasta mötesplats. Milen med pannlampa i Vrinneviskogen är en bubblare bland träningspass som båda har kommit att gilla och så fick det bli denna morgon. Vi springer och pratar om allt mellan himmel och jord och är hemma innan många har gått till jobbet. I skogen är vi oftast ensamma vid denna tid. Men på en bänk mitt i skogen satt en gubbe. Oklart vad han gjorde där den arla morgonstunden och ingen hund hade han med sig. Detta var dagens första pass.

IMG_2408
Efter att ha duschat, ätit frukost och jobbat någon timme gav jag mig ut igen. Jag sprang till Kolmårdens djurpark där jag först åt lunch i restaurang Safari med bedårande fin utsikt över Bråviken. Raggarduschen är den bästa duschen. Detta var dagens andra pass.

Sedan hade jag en föreläsning på Vildmarkshotellet inför en avdelning på Trafikverket som var tillresta från Eskilstuna. I anslutning till detta fick deltagarna välja en aktivitet. Bland simning och promenad kunde man få gå ut och springa med mig. Till min glädje hade nästan halva gruppen valt detta alternativ. De hade gjort ett bra val. Att springa med mig kan vara nog så trevligt, men vi skulle dessutom göra det inne i djurparken. Vilken grej. Under uppvärmningen passerade vi bland annat tigrar, järvar, kor, getter, snöleopard och björnar. Vid Kolmårdskyrkan och dess fina utsikt pratade och utövade vi lite löpteknik innan vi fortsatte genom Bamseland och mot savannen. Nu skulle de få bli trötta. Vi körde en intervallvariant förbi förvånade ökendjur och joggade sedan ned förbi aporna och tillbaka mot delfinariet. Där finns det, som på många andra ställen i parken, en backe av rang vilken vi sprang två gånger uppför som en liten överraskning på slutet. Detta var dagens tredje pass.

Djuren trodde det hade blivit offseason och njöt av lugnet efter glasskladdande och skrikande ungar. Men helt oväntat blev det action i parken igen. Ja jag vet, fel sida av stängslet. Skulle bara pusta ut lite mellan intervallerna.
Djuren trodde det hade blivit offseason och njöt av lugnet efter glasskladdande och skrikande ungar. Men helt oväntat blev det action i parken igen. Ja jag vet, fel sida av stängslet. Skulle bara pusta ut lite mellan intervallerna.

Hem till stan tog jag bussen. Nu skulle man ha kunnat sätta sig i soffan och stannat där, men jag cyklade till Tjalvegården. Kvällens intervallpass blev på det kuperade elljusspåret. Fem gånger en slinga på 1100 meter med transportjogging emellan. Fem mil i benen och ändå ville kroppen springa fort. Jag gillar detta pass. Så pass mycket att jag fick med mig några kompisar på en extra runda. Detta var dagens fjärde pass.

Efter några styrkeövningar och bastu åkte vi ned till Munken för att umgås och äta mat. 63 kilometer väldigt blandad träning kunde läggas till handlingarna. Denna dos träning skulle säkerligen göra de flesta kroppar ledsna. Men för mig var det annorlunda. Fyra denna dag gjorde kroppen glad. Och så fem frukter på det. Jag var glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *