40:06…

Igar var det Berlin Frauenlauf, tredje gangen i rad den senaste tiden som sträckan 10 km skulle löpas. Nu skulle det väl ända ga vägen, kan ju inte vara omöjligt att komma under 40 min. Loppet startade vid 18:00, i Strasse 17. Juni, som fatt sitt namn efter det folkuppror i det forna DDR mot den Östtyska regimen som inträffade i Leipzig 1953. Det man denna dag kunde se pa gatan var tjejer i rosa T-shirtar sa langt ögat nadde. Ett otroligt tjejigt lopp där man förutom sminkprover fran höger och vänster även fick en goodiebag med produkter fran huvudsponsoren Avon.

Clubmate är en dryck manga dricker här i Tyskland och sa även innan lopp. Det är som redbull fast i halvliters glasflaskor och med ännu mer koffein. Inte ett dugg gott men värt att testa tänkte jag, sa jag drar i mig en flaska timmen innan. Är inte en san som provar innan under en träning, blir mer spännande sa. Loppet gick i Tiergarten och eftersom den parken är 2 km lang kan ni snabbt räkna ut att det blev en del kors och tvärs pa stigarna. Efter sex kilometer har jag kommit igang och lyckas komma ned i en fart pa ca 3:45 min/km och det känns som jag kommer fixa mitt mal.

Snubben som uppfann sträckan 10 km tänker da att hon den där Frida ska fasen inte fixa en tid under 40 min. Sa efter att ha varit stralande väder hela dagen drar han till med jordens motvind de sista 500 metrarna pa upploppet och ett skyfall. sa jag springer in pa 40:06 min – helt otroligt, sträckan är verkligen cursed.

Fick ga hem och sminka mig med mitt smink istället, och grillfesten vi skulle ha i var trädgard fick flytta in. Det heter ju bratwurst, sa man hör ju pa namnet att korvarna egentligen ska stekas ända. Kom i alla fall 11 av 4300 tjejer, men det är inte utan att jag nu är lite nervös inför Stockholm Marathon…shit det är ju snart!

Är nu pa jobbet, och en ny mamma har flyttat in med sin 2 veckor gamla bebis. Hon hittar inte alltid dörren ut, glömmer var hon ställt nappflaskorna och letar efter tvättmedel till tvätt hon redan har tvättat. Natten kan bli spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *