Dagar i Berlin

Bästa sättet att vila sina ben och fötter är genom ett efterföljande äventyr. Efter 292 km förra veckan passade Berlin bra dit jag flög från Köpenhamn tidigt i måndags efter några timmars sömn i Malmö. Ni som följer min blogg vet att Berlin är som hemma för mig. Ni vet även att jag har lite svårt för vila. Så mycket vila blev det inte heller. Mer för själen än för kroppen.

Men i måndags sprang jag inte. Spenderade istället dagen på Tempelhofs friluftsområde agerandes fotomodell. Jag stod barfota på den heta asfalten. Det skulle jag inte ha gjort. Det blev en plåga att gå och springa i alla typer av skor de efterföljande dagarna. Men smärta kan man tänka bort. http://lasalina.de/ – här hittar man coola kläder som kan bäras på många olika sätt.

De kläder som fotades sys av en kompis och hennes dotter är mitt gudbarn. Därför fortsatte dagen med hämtning på dagen och lek i lekpark. Här är det uppbyggt på annorlunda sätt än hemma. Ofta sitter lekparken ihop med en biergarten. Bra kombo. Vi åt picknick och lekte kurragömma. Sedan plockade jag upp Nina på Alexanderplatz. Vårt hotell hade jag bokat vid en park. Fokus på bra frukost och springbar närmiljö. Vi började med en vietnamesisk middag. Sedan var det tack och god natt. Båda var trötta.

Regnig morgonjogg i parken. Det gjorde absolut ingenting. Resten av dagen var överhettad. Vi gick. Vi gick och vi gick. Dagens shoppingtur, cafébesök och utställningen med verk av Banksy mätte över 15 kilometer. Banksy är streetartartisten från Bristol som ingen vet vem det är. Med sina politiska motiv dyker han upp på väggar runt om i världen. Så ofta och utspritt att man tror att det finns ett konstnärskollektiv kopplat till honom. Intervaller i parken. Sådana där långa som många säkert knappt kallar intervaller. 4 km. 3*2 km. Parklek och andra motionärer bredvid. Och en biergarten. Vi är inga partydjur. I alla fall inte denna gång. Men middag på mysig restaurang en ljummen sommarkväll känns lyx. Stämningen i Prenzlauerberg är härlig att uppleva.

Morgonens långpass var inte svårt att genomföra. På Berlins breda gator och längs kanalerna tar man sig lätt fram utan problem. Tiergarten. Siegesäule. Brandenburger Tor. Sprang lite fel. Nya gator. Hittade snart rätt igen. Här behöver jag ingen karta. 26 kilometer. Frukost ute på gården.

Några gånger satt vi still. En paus med den vackra synagogan i blickfånget.

Hyrde cyklar. Så man skulle slippa gå. Judiska kyrkogården. Berliner Dom. Lunch med en vän som jobbar vid Oranienburger Tor. Pratade i munnen på varandra. 45 minuter är kort tid att uppdatera sig på när man inte setts på flera år. Vidare längs kanalen till Plötzensee. Vi badade från parksidan. Stranden mitt emot hade även en nakendel. Såklart. På cyklarna igen till Alt-Tegel för att träffa en annan vän med familj. En stadsdel som ligger vid ännu en sjö. Parker och sjöar är det gott om i och runt Berlin. Vi åt indiskt. Tog en promenad. Cyklade hem i skymningen. Stannade för att äta en kaka på Anna Blume. Ett café dit man gärna går. Tyskarna kan baka. Berlin är stort. Det blev över 30 km på cyklar som inte är gjorda för detta ändamål.

Jag lovade att det inte skulle vara särskilt långt. Nina trodde nog inte på detta från början. Hon känner mig. Fast i Berlin tappar man perspektivet på sträckor. Det var där begreppet Fridakilometrar myntades.

Har fått en bra boost av energi. Den tankar jag gärna i mitt Berlin. Nästa gång blir i början av april till halvmaran. Då ordnar jag alltid resa dit. Hoppas du vill följa med. Då ska jag visa dig mina bästa ställen. Nu hem och vända igen. Väskan packas inte upp utan packas om. I helgen ska jag leka triathlet. Keep you posted.

Hoppas vi även ses på VikboVändan den 12 augusti: www.vikbovandan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *