8 dagar kultur och sport

Nu har jag avverkat min sista lugna vecka och är sugen på att komma upp på lite längre distanser igen. Fram till lucia skulle jag vila och denna vecka har jag lyckats riktigt bra. I mina mått mätt har jag tagit det lugnt, åtminstone på träningsfronten och det har blivit en bra blandning av sport och kultur. Förra lördagen när klockan ringde för en planerad vattenlöpning var jag så sjukt osugen. Så jag struntade i det. Är det någon gång man ska hoppa träningen så är det väl när man inte borde träna. På kvällen gick vi på Sound of Music på Östgötateatern. En fantastisk tillställning som man blev riktigt glad i magen av. Mest imponerad var jag av barnen och i synnerhet den yngsta. Eftersom hon normalt sett går och lägger sig halv sju så sov hon en stund i pausen enligt uppgift. Att sedan leverera strålande glad i en musikal efteråt är imponerande.

Söndagens långpass gick förbi graffitti helt i min smak. På den efterföljande gallerirundan träffade vi en polsk konstnär. Han hade bland annat tolkat Västervik i ett träsnitt. Det innefattade bland annat en lieman, ett skelett och en lucia. Den där stan verkar vara ett läskigt ställe.
Söndagens långpass gick förbi graffitti helt i min smak. På den efterföljande gallerirundan träffade vi en polsk konstnär. Han hade bland annat tolkat Västervik i ett träsnitt. Det innefattade bland annat en lieman, ett skelett och en lucia. Den där stan verkar vara ett läskigt ställe.
I måndags kväll sprang jag till Teknishallen. Där fick vi hoppa hopprep som låg i en påse från 80-talet. Sedan, mellan varje styrkeövning, skulle vi hoppa 20 hopp med höga knän på tjockmattan. Det blev väldigt många hopp på en timme. Efter träningen sprang jag till Antikvariatet. Dör spelade Fredrik Törnvall och hans kompis julsånger och lite annat. Synd att det bara var jag och 6 pensionärer som tog chansen att lyssna på musik bland bokhyllorna.
I måndags kväll sprang jag till Teknishallen. Där fick vi hoppa hopprep som låg i en påse från 80-talet. Sedan, mellan varje styrkeövning, skulle vi hoppa 20 hopp med höga knän på tjockmattan. Det blev väldigt många hopp på en timme. Efter träningen sprang jag till Antikvariatet. Dör spelade Fredrik Törnvall och hans kompis julsånger och lite annat. Synd att det bara var jag och 6 pensionärer som tog chansen att lyssna på musik bland bokhyllorna.
Det kulturella inslaget i tisdags blev invigningen av Brödernas café nere på stan. Mingel, god mat och till och med en doggybag. Den kom väl till pass efter att mina kompisar hade sprungit coopertest i arenan. Den som satt längs i jägarsits fick bullen i mitten.
Det kulturella inslaget i tisdags blev invigningen av Brödernas café nere på stan. Mingel, god mat och till och med en doggybag. Den kom väl till pass efter att mina kompisar hade sprungit coopertest i arenan. Den som satt längs i jägarsits fick bullen i mitten.

För att både hinna träna och vara kulturell i torsdags fick jag ta på mig löparskorna igen. Först sprang jag till Tjalvegården för ett stadsloppsmöte och sen vidare till Centrumkyrkan. Där lyssnade jag på Norrköpings vokalensemble som otroligt stämningsfullt sjöng in julen. Därifrån joggade jag vidare till rockgympan för hopp och kärnstyrkeövningar till 16 rocklåtar innan sovdags.

I fredags var jag och Love ute och joggade innan lunch. Vi sprang förbi tornet vilket är det enda som är kvar efter Johannisborg. Det befästa slottet började byggas 1614 av 700 stycken utkommenderade soldater men det gick lite sådär med bygget eftersom man även behövde sten till Norrköpings slott som låg där Hedvigs kyrka ligger idag. Johannisborg tillföll dock drottning Kristina 1654 men år 1719 var det i så dåligt skick att det inte kunde hindra ryssarna från att bränna ner vår stad. Det blev aldrig återuppbyggt utan istället använde man stenarna till att bygga upp nya hus inne i stan.
I fredags var jag och Love ute och joggade innan lunch. Vi sprang förbi tornet vilket är det enda som är kvar efter Johannisborg. Det befästa slottet började byggas 1614 av 700 stycken utkommenderade soldater men det gick lite sådär med bygget eftersom man även behövde sten till Norrköpings slott som låg där Hedvigs kyrka ligger idag. Johannisborg tillföll dock drottning Kristina 1654 men år 1719 var det i så dåligt skick att det inte kunde hindra ryssarna från att bränna ner vår stad. Det blev aldrig återuppbyggt utan istället använde man stenarna till att bygga upp nya hus inne i stan.

 

Så var det lördag igen. På morgonen fick jag ett mess av Rune som skrev att nu var det lucia och dags att börja träna ordentligt igen. Jag trodde dock att vila till lucia betydde att börja på måndag. Därför vilade jag som jag hade planerat. Dagens kulturella inslag blev ett besök på fotoutställningen högst upp i Arbetets museum och en sväng till biblioteket.

Nu är det dags att blicka framåt och börja träna. Jag har blivit ordinerad tretton mil nästa vecka. Två av dem betar jag av imorgon innan frukost. Som jag längtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *