10 år med #teamsalming

Det började under en ruggigt tidig morgonjogg i Norrköping vintern 2013. Joakim Sandin var på besök i Norrköping och jag blev löparguide där i mörkret. Skulle jag vara intresserad av att testa nya löparskor. Såklart lät det intressant. Salming Running hade nämligen poppat upp som en nykomling på löparscenen. Coolt. Klart jag ville vara med. Det var en fröjd och en ära. Ni som var med vet. Modellen speed. Man blir nostalgisk bara av att tänka på den. Jag blev väldigt nostalgiskt när jag hittade ett par i mammas sommarhus i somras. Vilka rundor jag tagit i dem. Vilka härliga prispallar jag stått på med dem.

Under tio år har jag inte sprungit i några andra skor än de från Salming. Jag har levt Salming fullt ut inom min löpande livsstil. I skog. I stad. I Sverige. Utomlands. Det har alltid funnits ett par pjucks som har passat för varje tillfälle. Man brukar säga att ett par skor håller i 100 mil eller i två år. Med tanke på att jag genom dessa år snittat ungefär 50 mil i månaden är det lätt att göra ett överslag där jag haft en bred skogarderob där många löpts parallellt. I runda slängar har jag skuttat runt i över 100 par av olika modell.

En av de första bilderna i dessa skor – Salming Speed. Den är tagen i Jordanien efter att ha joggat runt i den forntida staden Petra. OM mina Salmingskor tagit mig ut på äventyr.
32 mil mellan Wien och Budapest 2013. Under fem dagar. Älskar etapplopp. Tipsa mig gärna om fler på landsväg.
VM i Qatar 100 km 2014 – såklart i ett par Speed.
Prispall efter tredagarslopp i Kina – fick behålla egna skor på men alla skulle ha likadan träningsoverall.
Comrades Sydafrika – the ultimate human race – en åttondeplats 2014 vilket är en av mina största meriter. Här innan start med bland annat världslöparen Camille Heron.
VM 100 km i Holland 2015 – min och ultralandslagets största framgång genom tiderna. Jag kom 10:a och persade på tiden 7:51:22. Vi damer fick VM-silver i lag och EM-guld i lag. Kajsa kom tvåa med nordiskt rekord och Jonas tog VM-guld. Notera skorna – ett par freerunskor som fanns i sortimentet en kort period – numera kör jag mer väldämpat.

Mängdskor. Racerskor. Trailskor. Väldämpade. Snabbare. Sneakers. Färgglada. You name it. Jag har haft förmånen att få springa i dem allihop och dessutom med schyssta kläder därtill. Min löpargarderob består endast av Salming. Jag lever Salming och lockade även med min sambo på tåget.

New meets old. Ett par Recoil Prime möter Speed under en runda I somras – min brorsdotter i den senare modellen.

Vad är det då för gäng som varit med genom åren. Jag har fått frottera mig med riktigt duktiga och sköna typer. Triathleter. Snabba banlöpare. Andra typer av snabbisar. Härliga karaktärer såsom Fillinge Ultras löpargäng. Vänner för livet under parollen #nononsense running. Det har alltid funnits en teamkänsla och vi har träffats regelbundet. Jag har på riktigt känt att jag varit en del av företaget. Varit med och påverkat. Varit viktig inom utveckling av nya produkter och för att bygga ett genuint varumärke.

Kronan i detta bygge har såklart legenden Börje. Denna gigant bland människor. Ödmjuk. Närvarande. Cool. Så som Börje var. Så är Salming. Jag har fått bära hans namn. Något jag är stolt över. Jag har fått känna honom. Något jag är oerhört glad över. Jag har fått jobba lite med honom. Vilket varit oerhört roligt. Butiksevent i Stockholm. Varit med om att lansera varumärket och löplabb kopplat till detta i Borås. Han var alltid så himla trevlig och pratglad. Både vid planerade träffar eller när jag bokstavligen sprang på honom vid sopsorteringen på Gärdet där han bodde tidigare. Han skickade meddelande på messenger i olika sammanhang. Vilken man. #salmingbyheart Hans namn lever vidare.

Vi har haft regelbundna träffar med medarbetare och ambassadörer. Intern tävling på Slottsskogsvallens löparbanor i Göteborg. Öl(!) orientering där man kunde välja Festis om man ville. Konvent i Göteborg där jag höll i träning och föreläsning. Triathlontävling med underleverantörer. Sales summit i bions lokaler vid Götaplatsen. Blev kompis med tyskarna som jag sedan alltid glatt återsåg på mässan i Berlin när det var halvmara. Invigning av Salming Concept Store på Kungsgatan i Stockholm. Därtill sanktionerad intern tävling 3000m på Bosön. På kul men ändå blodigt allvar. I stunden. Prestige. Prestige i att ha kul och visa att vi är rätt vassa. Prestige i att spöa dem på kontoret. Tagit oss uppför backen i Gesunda och genom flera dagars triathlontävlingar i både Mora och Karlstad. Jag är ingen triathlet, men det är klart att man ger allt och deltar. Varit på kontoret och fått ut gänget på lunchlöpning. Jag har fått fronta Salming Idre Fjällmaraton med den äran och varit med i Prag under en sales summit. Vilka minnen och möjligheter. Häftiga sammanhang.

Legendarisk teamträff 2016 på Slottsskogsvallen i Göteborg. Alla ambassadörer helt nykittade. Redo för Battle.
Sara Holmgren och jag – etta respektive tvåa av två startande tjejer under vår tävling 3000m på Bosön. Glad att ha fått lära känna denna härliga tjej och superlöpare.

Vi gav varandra smeknamn. Kommer inte ihåg alla men jag var #partyrunner där bland annat mitt löparäventyr i Armenien låg till grund där jag blev bjuden på ett antal snaps av några män på en kyrkogård några kilometer in i ett långpass. #officerat var just den Jocke jag fick med ut på den kylslagna rundan vintern 2013 och som var en klippa inom organisationen och under de senaste åren VD men också en vinnarskalle som gav allt under våra interna tävlingar. #svetsaren #überschwester #påläggskalven #shark #wirus #rycklappen är några exempel där det senaste tillhör en löparlegend som just ryckte bort nummerlappen från sitt bröst i springandes genom målgången i löparlopp och vilken gest spred bland oss. Jag har alltid älskat mitt gäng och längtat mellan tillfällena vi setts och fått möjlighet att dela med oss av erfarenheter och bygga resan tillsammans.

På toppen av Gesundaberget med #officerat i fronten. En skön mix av kontorsråttor, topplöpare och livsstilslöpare i #teamsalming. Känner ni igen några på bilden?
Alltid redo – oavsett utmaning.
Salming Idre Fjällmara.

Och hur många gånger möttes vi inte i montern på nummerlappsmässan under Göteborgsvarvet. Hängde med teamet. Snackade skor med förbipasserande. Var kvar där in i det sista innan en flygande start i loppet. Trots detta, min bästa tid på just denna härliga halvmara gjordes i samband med det.

Testruns hemma i trakterna runt Norrköping där framför allt Oskar och Patrik kom upp med väskor fulla av skor för deltagarna att springa runt i. Skojiga löparutmaningar kopplade till detta. Och faktum är att jag fick in skorna i några butiker hos oss, först i en cykelaffär och sedan i ett hörn i en bildelsaffär som sedan också det blev en cykelaffär. Härliga tider.

Test av skor och besök av Salming hemma i min egen skog.

Salmings HQ är i Göteborg, i Sisjön. Senast var jag där tillsammans med Klara. Det var två år sedan och vår första resa med tåg och vi gjorde det som ett löparäventyr. Sprang ut till kontoret och signade upp ett kontrakt för ytterligare två år. Därifrån löpning via Slottsskogen, tittade på sälarna och sen till hotellet. På morgonen efter passade vi på att springa ut till havet, till Långedrag. Fikade och sen tillbaka. Jag är inte känd för att marginalerna blir stora, det finns så mycket at se längs vägen, och det blev ett gatlopp med vagn för att hinna med tåget hem. Klara fick hänga med i svängarna tidigt.

Klara är med mamma i Prag på sales summit och blir den första att kolla in testkollektionen inför säsong 2024.
Skål under workshopen i Prags konceptbutik.
Middag med Salminggänget anno april 2023 Prag.

Att ha varit en del av detta är på riktigt. Det finns ett hjärta i denna krigare på den tuffa löparmarknaden. Det är coolt att ha vågat gett sig in i matchen för att konkurrera med de stora skogiganterna. Med ett skandinaviskt hjärta och komfort i löpningen. Jag springer vidare. Kommer möta nya utmaningar. I dessa och andra skor. Samlar på upplevelser. Är tacksam för allt jag fått uppleva dessa tio år tillsammans med Salming Running. Från botten av mitt hjärta. Tack. Tack för alla minnen. Tack för alla vänskaper längs vägen. Tack för den löpare jag blivit. Genom benbrott. Uppe på prispallar. Genom en graviditet. Salming har alltid stöttat mig till 100%. Tack. Trots att vårt samarbete nu är slut kommer jag alltid med varmt hjärta rekommendera människor att snöra på sig skor från Salming för att ge sig ut och springa.

…och än finns jag kvar på en kant – det är mina ben som stolt springer in den färgglada säsongen 2024 där skorna dessutom är unisex. Ni hittar alla produkter från Salming här. 
Ett par skor av alla jag knutit och en gång av alla jag snörat på mig skorna för att ta en löparrunda i ett par Salmingskor.

Till sist vill jag sända Börje en tanke. Börje som så sorgligt och snabbt lämnade oss förra året. Tänk på honom tillsammans med mig genom att skänka en slant till ALS-stiftelsen i hans namn. #21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *