Tunga veckor

Nu har jag betat av två tunga veckor. När jag skriver tunga veckor innebär det inte att det är något som tynger mig. Även om gemene man säker skulle se det som ett straff att behöva springa över 20 mil på en vecka. Jag däremot hade sett fram emot dessa träningsveckor, då distansen mer var målet än vilket tempo jag sprang i.

Den första veckan började lite tungt då jag inte hade tränat hårt på ett tag och samtidigt lade om min kost en smula. Detta resulterade i att jag avbröt ett långpass och liftade tillbaka. Men vem som helst kunde ha räknat ut att jag hade ätit för lite. Bättre då att avbryta och åka hem och äta istället, för om jag hade fullföljt passet hade det slitit för mycket. Men efter fler träningspass, Vansbro marathon och ett spontant lopp i Säter fick jag ändå ihop 19,4 mil.

Den andra veckan befann jag mig till största delen i Vaxholm. Där har jag hittat ett par rundor, men man blir rätt isolerad där ute eftersom att man gärna vill undvika den stora vägen in till Stockholm. Men man kan ta sig ut på öarna. I måndags tog jag bilfärjan över till Rindö och Skarpö och man kan hitta otrevligare rundor trots att det regnade. Jag springer gärna runt på skärgårdsöar.

I Lidingöspåret kan man också vara och springa, och vad gör man inte för att få ett bra foto till Instagram. En kvinna stannade och frågade om jag hade skadat mig.
I Lidingöspåret kan man också vara och springa, och vad gör man inte för att få ett bra foto till Instagram. En kvinna stannade och frågade om jag hade skadat mig.

Jag hade även en väldigt bra timing gällande väder förra veckan. Folk klagade på regnet. I tidningar. På stan. Överallt. Man kunde ta del av tips om vad man kan göra om det regnar. Men man gör väl samma saker som man gör under andra årstider när det är dåligt väder. Man är inomhus och gör saker. Eller så tar man på sig passande kläder och går ut. Jag tyckte i alla fall att det var jätteskönt. Ingen vill springa upp mot 46 km om det är varmt. Dessutom hade faktiskt solen den goda smaken att titta fram med jämna mellanrum. Men jag förstår. Folk vill bada och jag är badkruka. Jag gillar hellre att läsa böcker och det kan man lika gärna göra inomhus.

Tydliga snigelspår på mina hotpants. Men snigeln fick stanna ute. Jag gick in och läste bok i soffan.
Tydliga snigelspår på mina hotpants. Men snigeln fick stanna ute. Jag gick in och läste bok i soffan.

I lördags sprang jag och Elmina till Östra Husby. Det ligger på Vikbolandet och jag trodde det skulle vara runt 22 km. Då är det bra mental träning när det visar sig vara 31 km. Egentligen ett rätt bra tips. Planerar du att springa en runda på 22 km ser du antagligen till att den blir 22 km. Men om du bestämmer att springa till ett ställe dit du förväntas infinna dig springer du dit oavsett hur långt det är. Vi kom fram och dagens plan var att marknadsföra vårt lopp VikboVarvet som man kan cykla eller springa den 1 augusti. 42 km med fokus på njutning och fina miljöer där de lokala gårdsproducenterna längs sträckan är delar av de energistationer vi erbjuder.

Såhär går vi på marknad. Eller springer till en marknad.
Såhär går vi på marknad. Eller springer till en marknad.

På plats var inte bara vi utan även 10000 besökare vilket ingen hade förväntat sig. Allra minst de som försökte uppbringa nya parkeringslösningar. Men det var många som ville gå på marknad i den strålande solen. Det blev en härlig dag och när jag skulle hem efter det oplanerade lite längre passet på morgonen beslutade jag mig för att lifta till Ljunga där cykelvägen börjar. Att lifta utomlands är sällan några problem, men här tog det 20 min innan jag blev upplockad av några trevliga damer. Sprang de sista 9 kilometrarna hem och bytte snabbt om till fest. Det blev en väldigt rolig historia i Hilda och Jörgens trädgård innan jag åkte hem lite senare än jag hade tänkt mig och laddade om för söndagens äventyrliga pass i Skärblacka med Tjalve. Veckoresultatet blev 22 mil.

Så var det där med regnet igen. Denna vecka började också lite grå. Min klocka ringde vid 05:00 idag för att jag ville undvika ett varmt långpass på 40 km om det nu skulle visa sig bli soligt. Det blev det inte, men det var ändå skönt att vara klar vid 09:00. Men man ska inte hänga upp sig så mycket på årstiderna. Sköna dagar kan man ha året runt. Exempelvis kan man följa med mig till Montenegro 24-29 oktober då jag anordnar en resa till Montenegro. Det blir träning och tävling i spännande miljöer och fin natur. I Podgorica den 25 oktober erbjuds 5/10/21/42 km och sedan fortsätter vi med träning och återhämtning vid kusten. Så ut och spring i detta behagliga väder och ladda för en fantastisk resa i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *