Tog mig uppåt kontinenten

Från Berlin gick resan vidare med buss till Rostock. Allt gick bra förutom att jag aldrig varit på en toalett som luktat så mycket urin och ammoniak. Blä. Kom fram vid halv elva och det visade sig att färjeterminalen inte låg särskilt centralt, så det blev ingen promenad genom Hansakvarteren vilket hade varit mysigt. Tog en taxi och kom fram en halvtimme innan färjans avgång till Gedser. Trodde jag. Damen i biljettluckan sa att den var inställd med kort varsel. Kul. Klockan var halv tolv och nästa skulle gå klockan sex med biljettköp vid fem. Jättekul. Lade mig på en bänk för att sova vilket hade gått bra om en gubbe inte hade snarkat så det dånade. Ett mirakel att han inte väckte sig själv. Men på båten fick jag två timmars kvalitetssömn i lekhörnan ovanpå ett frigolitpussel.

När jag kom i land regnade det och jag såg ingen buss upp till Marielyst. Fick åka med fyra killar från Norge som skulle den vägen. Det visades sig att de var orsaken till den inställda färjan. Den hade tagits ur drift på grund av service och de hade jobbat med elen. Så det var ju inte mer än rätt att jag fick åka med dem. De hade dessutom koll på sin landsman Björn Tore Krone Taranger som springer ultra. De brukade se honom springa runt i Bergen. De hade också koll på att det blev felräkning gällande varven nu senast i de norska mästerskapen på 100 km. Jag blev avsläppt på stora vägen och promenerade vidare i regnet mot Marielyst. Det var ett par kilometer men till slut hamnade jag vid det sena frukostbordet med mina syskon och deras barn.

Roligt att få vara med dem på Danmarkssemester några dagar. Började med att jogga 8 km lätt. Tog mig nedåt stranden där det inte var någon sandleksaktivitet. Hade det varit dagarna innan. Men inte nu. Det blev en dag med innelek vilket heller inte är så tråkigt. Solen kom fram på eftermiddagen och trädgården förvandlades till ett crossfitgym. Jag tittade bara på och lekte med barnen innan jag gav mig ut på eftermiddagens pass. Sedan åt vi middag på en restaurang nedåt stranden. Vi beställde oxfilé. Det ska man inte göra på en strandpizzeria. I hus runt omkring fanns det oändligt med automater där man kunde betala dyrt för överraskningsägg med krimskrams och gripklor som mot alla odds kunde fånga fånga fula nallar. Stackars föräldrar. Jags sov på loftet. Det hade gått jättebra om inte ett hus i närheten var ockuperat av studenter som körde party hela natten.

Gick upp innan resten av huset vaknade och morgonjoggade på gräsbanken vid stranden. Fin morgon. Inte heller denna dag blev det strandhäng. Lekte inne, men när de andra åkte till ett zoo blev jag kvar hemma. Låg i soffan och slumrade när några gubbar kom in på tomten. Trodde de skulle sätta dit den utlovade sandlådan, men när jag vaknade hade de istället försvunnit med gungställningen. På vissa punkter gällande utlovad utrustning samt städning hade huset mer att önska. Droppen var när minsta tjejen glatt kom lekandes med en haschbit hon hittat någonstans. Härligt. Gick ut och sprang intervaller på eftermiddagen. Danmark är bra att springa på, det får man ge det. Platt och fint. Ja väldigt fint. Och platt. Ängar, blomster och bondgårdar. På programmet stod åtta tusingar. Trots lite regn och stundtals motvind gick de himla bra. På kvällen stod jag för middagen och det blev lax. Efter skattjakt, såpbubblor och andra lekar hamnade vi vuxna i soffan med ett glas vin. Är så glad att jag och mina syskon har ett så bra häng. Efter två nätter utan knappt någon sömn somnade jag trots studenternas dunkande musik.

13617410_10154468857487176_2012844018_n
Morgonjogg modell finare.
Bus all in i två dygn.
Bus all in i två dygn.

Blev ändå inte så många timmar för vid kvart över sex skjutsade syrran mig till Nyköbing. Där tog jag tåget till Kastrup och flög vidare till Arlanda. Hade några timmars väntan där. Låste in väskan i ett skåp och gick ut för att springa. Till min förvåning var det skyltat mot ett motionsspår. Det hade mer att önska men hittade en rätt fin runda som blev riktigt lantlig. Var man än kommer kan man springa. Löpning är bästa sporten.

För er som vill ha lite mer vardagsedge än att leka med småbarn i Danmark – Följ med på löparäventyr till Irak i höst. Den 28 oktober kan man springa 5km/10km/21km/42km i kurdistanska Erbil. Resan kommer bli en fantastisk upplevelse på många plan, och inte minst för freden. Se nedan, och se till att säkra din plats redan idag.

Erbil 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *