Som, som sommaren

Bosnien var som en bubbla. Kändes som jag var där i flera veckor med tanke på allt vi upplevde men ändå gick tiden så fort. Ett äventyr jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att uppleva. Tur då att man kommer hem till Sverige när det är som bäst. Hann inte vara hemma många timmar innan det var dags för nästa utflykt. I lördags kunde man springa 10 km på Visingsö. På nummerlappen ingick färjeöverfart till den lilla ön i Vättern. Av någon anledning skulle man hämta nummerlapparna väldigt lång tid innan start. Om jag åkte ända dit för att springa får väl folk komma till Norrköping för att springa Atea stadslopp så efter att ha värvat lite löpare försökte jag sova en stund på gräsmattan i solen. Gick inte så bra på grund av den entusiastiska speakern och den öronbedövande uppvärmningen inför de kortare loppen. Det var lika bra att börja värma upp. Starten gick och de första kilometrarna hade jag riktigt bra fart. Sedan kom gräset med innehållande dike som sänkte mitt tempo rejält. Låg tvåa men orkade inte ta in på tjejen från Borås som jag hade i blickfånget under hela loppet. Fick upp farten på slutet, höll min placering men var inte nöjd över att springa in på en tid där jag snittat strax över fyraminuterstempo. Som alltid var banan för kort. Förstår inte varför det är så svårt att mäta upp 10 km. Var roligt att springa ett för mig nytt lopp även om jag inte var nöjd över tiden. Fick istället glädja mig över att andra presterat bra och persat. Om fyra veckor gäller det. Visserligen tio gånger så långt men jag börjar ändå känna att SM närmar sig med stormsteg. Belöningen blev i alla fall en god lunch i en trädgård bredvid och utflykt både till Röttle by och rökstenen i Rök. Sedan får man inte glömma att man hade fått ett grymt träningspass. Prisskörden blev dessutom hårda godisar som enligt förpackningen skulle kunna bota både den ena och andra sjukdomen, en bok om myter och sägner på Visingsö, en kopierad plansch av en broderad tavla från 2003 och ett presentkort på någon slags hälsodag på Gränna camping. Med andra ord en riktigt bra lördag.

Klockan nio i söndags morse blev Anna väckt. Hon drog täcket över huvudet och insåg att den planerade finfrukosten var ett minne blott. För hon skulle bli möhippad. Med ögonbindel på körde vi henne till Sörsjöns höghöjdsbana. Där dominerade hon och tog sig an de svarta banorna högt uppe i träden. För mig gick det mindre bra. Var helt omöjligt att klara några svårare passager utan att fuska. Men det var kul att åka linbana, och bäst var den som gick över hela sjön. Sedan slappade vi och grillade hela eftermiddagen. Endast Anna fick göra en insats på en orienteringsbana där hon vid kontrollerna hittade sitt gamla gosedjur, carolakasetter och andra föremål. Kvällen och natten spenderades hos Amelis föräldrar där vi sov över. En dag utan träning. En skön söndag.

grillpopcorn

Hade glömt gasen till mitt stormköks så Anna fick fixa snacksen till skumpan på grillen. Blev de godaste popcornen vi ätit. Dessutom har jag läst i någon tidning att det är modernt att anrätta både det ena och det andra på grillen.

Så härligt med sommar. Man kan slappa, sola och träna en hel massa. Nu måste jag vara försiktig så att jag inte tränar mer än jag tål. Därför började måndagen i poolen. Ett trevligt återseende då jag inte vattenlöpt på två veckor. På eftermiddagen sprang jag till Vrinnevi och körde milen. Även detta ett kärt återseende då jag inte löpt på de stigarna sedan i oktober. Höll ett bra tempo och var riktigt nöjd. Maria kom och åt sallad på min balkong. Min balkong som ligger på femte våningen och har kvällssol. Där blev det även bestämt att jag har alkohol och godislöfte fram till SM. Just nu är jag maximalt motiverad till att toppa formen på alla plan.

På tisdagen blev det vattenlöpning och en hel massa cykel innan tjalves intervaller på Borgsmo. Var första gången jag var med på det passet på tre månader. Äntligen fick jag vara med och leka. Var rätt varmt och vi körde två stycken pyramider. Var jobbigt och det skönaste var nog joggen, barfota i gräset efteråt. Avslutade kvällen på Knäppingsborg som har gratiskonserter på tisdagar under sommaren. Movits spelade och stället var fyllt till brädden av folk. De flesta låtarna lät likadant men kul att få lite sommarfeeling i stan.

Det har varit fint väder hela veckan och så helt plötsligt kom det en mellandag i onsdags. Fast jag tycker det är lite skönt att man kan vara inne med gott samvete då. I och för sig lyckades jag tima in mitt träningspass mitt i det värsta ovädret när himlen öppnade sig. Det gjorde att jag var helt ensam runt strömmen när jag körde mina sex tusingar. De gick inte alls bra. Trött och sliten. Kan knappt kalla det intervaller för det gick väldigt sakta. Cyklade sen till Blacka där syrran och jag hämtade Isa på dagis. Det blev innelek hela eftermiddagen, och lite tabataintervaller. På kvällen hängde jag med Nina till Lindö kapell och lyssnade på en trubadur. Lugn och skön stund där vi sänkte medelåldern rejält.

inneracer

Alternativsport 1. Rally inomhus med liten bil och motorcykel passar bra en regnig dag.

regnplanka

Alternativsport 2. Ta på dig en sydväst, tejpa på ett par brädor på dina stövlar och träna sedan i din regniga trädgård.

Torsdagsmorgonen började med en jogg i Vrinnevi med Nina. Efter frukost sov jag en stund innan det var dags för vattenlöpning med Anna. Köpte blommor till balkongen. Garderade mig med hälften i plast eftersom de levande med största sannolikhet kommer att dö. Satt i min nya oas och läste bok hela eftermiddagen. Cyklade till Lillsjön på kvällen där jag mötte Ameli. Vi sprang milen, badade och åt kvällsmat.

pyroman

Det fanns inga engångsgrillar på Konsum till pyromanen Amelis stora glädje. Men vi lyckades grilla vår korv med hjälp av små pinnar. Genuinare och godare.

Denna torsdagsmorgon började med vattenlöpning igen. Denna gång med Elin och efterföljande frukost på stan i solen blev en perfekt start på dagen. Laddade om och körde åtta tusingar innan lunch. Körde dem på rundan förbi Bråvalla. Jag ser redan fram emot nästa år när det blir festival igen. Passet gick riktigt bra då jag fick till dem i tröskelfart ner under fyraminuterstempo på de sista. Nu har jag kokat bönor som jag köpt i Afrika. Känner mig som en riktig liten kenyan. Känns som min sommar är ett enda långt träningsläger med inslag av en hel massa annan njutning. Fantastiskt härligt att kunna få ha det så. Nu ser jag fram emot att lyssna på sommar i P1 och grilla med syskonen ikväll. Som, som sommaren, kan det aldrig bli.

Till sist. Synd att man inte kan få vara i fred och njuta av livet och träningen. Men jag har gjort en polisanmälan.

houdini

Houdini is the shit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *