självledarpodden

– med nyfikenheten på att utforska olika aspekter av självledarskap!
Presenteras i samarbete med Ludvig & CO och är en podcast som fokuserar på att leda sig själv och andra ur olika perspektiv. Det finns många kopplingar mellan arbetslivet, idrotten och din personliga utveckling. Lyssnarna får ta del av tips och verktyg som företag och verksamheter har nytta av för att lyckas med sina mål och få med sig medarbetarna vilket skapar lönsamhet och fler affärer.
Frida Södermark och Kristina Öhman, HR-och förändringsledare, har en bredd och erfarenheten att leda sig själva och andra och erbjuder även ett gemensamt föreläsningsuppläggNytt avsnitt varje tisdag!

29 november 2022 – #4

Utanför komfortzonen – det är en plats där vi växer och blir bättre. I detta avsnitt diskuterar vi olika aspekter av detta och ger olika exempel på när vi själva har befunnit oss där. 

👉 Modet till att våga

👉 Hur man blir bra på jobbigt 

👉 Att bygga upp förtroende som chef

Vi skulle vilja fortsätta diskussionen med er på vårt instagramkonto. När var du utanför komfortzonen? Hur tog du dig vidare och vad lärde du dig av situationen? 

Till @sjalvledarpodden på Instagram

15 november 2022 – #3 
Vi pratar om tillitsbaserat ledarskap. Vad innebär det? Kristina reder ut begreppet och vi diskuterar vad det kan innebära rent praktiskt.
Frida kommer in på hur viktigt det är med ledarskap för att få ett landslag att samarbeta mot framgång, och i hennes fall en lagmedalj på sträckan 100 km. 

Ämnet självledarskap är brett – här ser du vad brainstormandet under vårt första möte resulterade i. Vad vill du höra mer om? 

1 november 2022 – #2
Vi pratar om mål, syfte och meningsfullhet samt att ha god kännedom om sina egna begränsningar och möjligheter.

Frida pratar om visuella målbilder och Kristina om vad som händer med motivation när någon värderar dig genom att sätta en siffra på den.

Meningsfullhet, purpose, är väldigt viktigt för oss och något vi återkommer till hela tiden. Dessutom är det just detta som driver oss framåt på olika plan, och i synnerhet gällande vårt företagande.

Denna liveanimation, hämtad från en föreläsning med David H. Pink, författare till boken Drive, illustrerar den bakomliggande sanningen till vad som verkligen motiverar oss privat och karriärsmässigt.

 

18 oktober 2022 – #1
Vi pratar om hur vi träffades där en workshop mynnande ut i att vi numera har blivit med podd! För att få en överblick hur ditt liv ser ut innan nya steg tas och mål sätts upp tipsar vi bland annat om livshjulet som är ett verktyg att användas inom detta arbete.

Livshjulet – coacha dig själv