Tjalve rockar

Var taggad i torsdags förmiddag då vi lärare skulle spöa eleverna i stafettlöpning. Jag jobbar på John Bauergymnasiets program med idrottsprofil och de elever som är med i fysgruppen hade avslutning på deras löparblock. Detta innebar 2,5+1+10+1+5+1+3,5km löpning som skulle betas av på fyra personer. Allt gick enligt planen, och vi vann efter att ha varit ute i 110 min. Härlig förmiddag i skogen med grillad korv, denna underskattade mat. Hösten är den perfekta löparårstiden, njöt av mina 10 km, och lyckades även värva en elev till Tjalve.

I fredags rockade Tjalve. Fett. Fetare än vanligt. Vi hade maskerad i Tjalvegården och jag visste inte att det fanns ett så uppdämt behov hos alla av att få klä ut sig till rockstjärna. Som de uthållighetsidrottare vi är visade vi att man håller i länge även när det gäller fest. Gymet blev ett disco och vid fem på natten när jag landade i sängen orkade jag inte bry mig om att lakanen skulle bli svarta av hårfärg. En sanering av duschen och tvättid dagen efter löste problemet.

Solen strålade från klarblå himmel och väckte mig i lördags. Långpass var automatiskt den första tanken som slog mig då jag vaknade. Insåg i nästa sekund att det inte var ett alternativ. Resorb hjälper mot det mesta och dagen skulle ändå bli aktiv. Blandade till en trolldeg och åkte till Skärblacka för att ta med lilla Isa på hennes livs första buss och tågresa med mig in till stan. Vilken spänning. Promenera med en treåring två kilometer hem till lägenheten fick det sedan att krypa under skinnet på en person med mitt tempo. När hon dessutom skulle plocka upp allt skräp alla människor kastat på gatan för att ta med hem och slänga tog det ännu längre tid. Att sen få leka med lera, briojärnväg, lägga pussel, måla löv, läsa böcker och baka kakor roade kanske faster ännu mer än den lilla som somnade så klubban trillade ur munnen innan hon ens hunnit börja äta en bråkdel av lördagsgodiset. Vilken tur, då blev det ju massor kvar till mig.

Toppade sedan lördagskvällen med att boka en resa. Eller rättare sagt två resor, en till mig och en till Love. Båda i fel riktning, då det inte är så logistiskt bra att flyga från Berlin två dagar innan halvmaran i april. Så om ni känner någon som liknar mig och planerar att resa till Nyköping från Berlin den 30 mars så kan ni kontakta mig. Man kunde dock läsa på hemsidan att bokningar som omfattar stora spanska familjer inte går att omboka. Såvitt jag vet tillhör jag ingen sådan familj så det kanske finns en liten chans. Hur som helst bokade jag även en resa i rätt riktning. Blir en perfekt formcheck att springa en platt halvmara den 1 april, för att se vad vinterns träning har gett.

Söndagen bjöd tyvärr inte på samma strålande sol men väl ett långpass i skogen. Vi utgick från Lillsjön och betade av 17 km i något som mer liknade träskmark än stig. Fredrik missbedömde risken med att springa rätt igenom ett dike och fick njuta av höstens sista bad.

På kvällen var vi några tjejer i Tjalve som hade vår första träff i vår nystartade bokcirkel. Förutom en bok alla läst är konceptet soppa och bröd. Den första boken var Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa. Diskussionen blev intressant då flera hyllade boken medan en rent av hatade den och erkände att den inte ens blivit utläst. Förutom denna litterära stund avhandlades även många andra ämnen, såsom fredagens fest.

Ännu en helg har snabbt rusat förbi. En helg jag tillbringat större delen av tillsammans med min sekt och dess medlemmar. Det är lite så vi har blivit, men det finns skadligare sekter än en löparklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *