Påskmil

Det här med att fira påsk har jag inte sysslat nåt särskilt med. Man får ju ändå inga påskägg nuförtiden. Min påsk ägnades istället åt att springa i olika former och distanser. Alltså lite som jag brukar jobba. Ett träningsläger hemma över påsk kan man kalla det med stunder av återhämtning på min soliga balkong.
Skärtorsdag. Vaknade hos syrran där jag delat säng med Connie för att avlasta syrran. Hon hade vaknat en gång i timmen och kvart i sex var det tydligen dags att lägga pussel och leka med ett sjörövarskepp. När hon var på dagis passade jag och Sofia på att gå uppför en backe i skogen upprepade gånger. Jag har blivit ordinerad denna träning för att stärka muskler i benen inför Comrades. Vagnen med sju veckor gamla Annie fick stå nere i backen. På eftermiddagen åkte vi på tvåårskalas och sockerchockade. Veckan innan hade jag åkt på en magsjuka. En väldigt bra sjukdom som gjorde att jag gick ned flera kilo och blev av med det värsta sockerbehovet. Hade även grått bajs vilket var lite fascinerande. I födelsedagskakorna var det raketbränsle och jag sprang vidare till Tjalvegården för att leda en träningskväll kopplad till Göteborgsvarvet. Temat var löpteknik och sedan fartlek. Lyckades köra slut på vissa av besökarna. Om det var positivt vet jag inte. Det ser vi först om de kommer tillbaka nästa vecka.
Långfredag. Ställde klockan på åtta och sprang 29 km lyssnandes på P3. Det handlade om ägg. Ägg är en himla bra grej och något jag ofta har med i väskan. Ett kokt ägg är ett färdigförpackat och bra mellanmål. Det var det närmaste påsk jag kom denna dag innan jag på eftermiddagen gav mig ut på ytterligare ett träningspass. Denna gång med lite mer fart. Femton progressiva kilometer där jag de sista fem var nere mot fyraminuterstempo. För ovanlighetens skull en helt osocial men ändå väldigt skön dag. Säkert så som en långfredag ska vara.

DSC 0518

Påskafton. Vid halv åtta låg dimman tät över stan och lättade heller inte förrän efter en timme då jag närmade mig Göta Kanal. Följde den till Söderköpings golfbana och hade fått fina 32 km innan jag var tillbaka hemma för en god frukost.

Spenderade dagen på balkongen där jag läste en bok från början till slut innan jag gick till jobbet i arresten. Det blev en lugn kväll och natt. Det mest anmärkningsvärda var att de anhållna fick varsin påse med påskgodis.

Påskdagen. Vi gav oss iväg på en utflykt till Gryt. Veckan innan hade jag läst i tidningen att de lokala eldsjälarna i byn hade kommit på att folk gillar att springa. De fick då den briljanta idén att starta ett motionslopp. Det vi visste när vi började den 7 mil långa resan var att det skulle röra sig om sträckningen ca 5 km längs en naturskön bana.

10260406 10151989773687172 1861213373 o

När vi kom till Gryt var förberedelserna i full gång. Bland annat skulle en mållinje konstrueras.

Vid skolan stod ett bord där vi kunde köpa varsin nummerlapp. Vi var bland de första på plats och startskottet skulle gå dryga timmen efter. På vår fråga om det förväntade deltagarantalet hade de i alla fall hört att åtminstone en person skulle komma till start. En annan funktionär var rädd att de 200 nummerlapparna inte skulle räcka. De ville att vi skrev upp våra mobilnummer om vi skulle komma bort. Jag springer inte med mobiltelefon och vad kunde rimligtvis hända på en fem kilometer lång sträcka i ett skärgårdssamhälle. När jag låg i grässlänten och softade hörde jag diskussionerna rörande bansträckningen. En del bitar verkade oklara. En man efterfrågade dessutom en starter med tuta, men påpekade samtidigt att om en sådan inte gick att uppbringa kunde han starta loppet med en brakfis. Vi värmde upp och kunde konstatera att första delen av banan var mycket naturskön då Gryt är ett litet samhälle i den Östgötska skärgården. Vid starten klockan tolv hade det anslutit sig sjuttio personer till premiären av detta lopp. Bland annat Linus, som är en av mina adepter i motionspanelen på radio P4. Jag ville springa på under 20 minuter men banan visade sig bjuda på viss motvind och en del backar. Jag låg femma av alla fram till vätskekontrollen då killen framför mig tydligen hade fått nog. Några andra tjejer såg jag inte skymten av och efter att ha blivit omspurtad slutet blev jag femma totalt och snabbaste dam. Tyvärr på en tid närmare 21 minuter. Var lite besviken, men vid värdshuset grillade de hamburgare och så vann jag en kruka med påskliljor på mitt startnummer. Det var ett himla trevligt lopp. Lopp som dessa gillar vi.

10285999 10151989773692172 1721190756 o

Taggade inför premiären i Gryts första löpartävling. Tidigare är Skidans dag det enda sportevent som funnits på platsen. Ett bra arrangemang vi kommer återvända till. Färden gick sedan för min del vidare till Skärblacka där det bjöds på hopp och lek med barn, lax och grogg.

Annandag påsk. Sov över på soffan i Skärblacka och sedan spenderades dagen i solen. Först på syrrans altan och sedan på min balkong där jag även planterade smultron och tomater. Får se hur det kommer gå med det projektet. Vid halv sex var det dags för tävling igen. Vi åkte till Söderköping där tredje delen av Albogavarvet gick av stapeln. Efter den lilla besvikelsen dagen innan hade jag varit väldigt taggad inför detta. Men det var innan en natt med halvdålig sömn och åtta timmar i gassande sol. Uppvärmningen var tung. Veckan innan hade jag sprungit samma tuffa terrängbana på under 21 minuter vilket var den bästa tid jag gjort genom åren. Det var inte bara uppvärmningen som kändes tung utan även känslan då startskottet hade gått. Några pigga ben gick inte att uppbringa och jag fick kämpa. Vilket jag till min förvåning lyckades bra med och sprang in på 20:58 som endast var tre sekunder långsammare än veckan innan. Det var inte bara jag som var nöjd utan alla tjalvekompiar hade överträffat sig själva denna kväll. Vi blir farliga denna säsong.

Det blev en väldigt bra påsk. Mycket sol, många mil, roliga lopp och bra återhämtning. Nu laddar jag inför lördag och SM i 100 km. Något som känns väldigt avslappnat för jag ska inte springa fort. Farten sparar jag till Comrades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *