Mina stalkers

I Berlin hade jag en cykelstalker. Det var han som hade luskat ut var jag undervisade svenska på torsdagarna. När jag kom ut till min cykel hittade jag ofta vykort eller chokladkaniner i flaskhållaren. En förmiddag satt han dessutom glatt viftandes vid ett café på andra sidan gatan och tyckte vi skulle fika. Det tyckte inte jag.

Min andra cykelstalker hade ett alibi. Han gjorde sällskap med mig sista milen under Palma marathon 2011 då jag låg på andra plats. Kunde dock lätt ha tappat placeringar då han på ett ställe var nära att köra över mig.
I höstas fick jag en brevstalker. En gubbe som skriver långa handskrivna brev till mig. Han uppmärksammar mina idrottsliga prestationer och berättar om sina egna. Men inte bara det. Jag har fått en ingående beskrivning av hela hans liv och vilka rutiner som är kopplade till hans vardag. Dessutom brukar det ligga en bunt foton i kuvertet. Foton på mig från olika lopp, foton på andra för mig kända men även okända löpare, bilder på hans kompisar och hans barnbarn. Dessa brev dimper med jämna mellanrum ned i min brevlåda. Det är inte alla som får foton på Jerker Lysell hemskickade. Bara en sådan sak.
Nu har jag fått en DVD-stalker. När jag kom hem från Kenya hade jag ett vadderat kuvert med en film i min brevlåda. Igår när syrran var på besök tittade vi på den. Det visar sig vara en pensionär från Västerås som visar sin lägenhet. En man som förutom att filma broderar tavlor och har ett stort intresse för torkade blommor. Först presenterar han sig själv och berättar att han skickat denna film till både folk han känner och inte känner. Jag hör till den senare kategorin. Man får se alla rum i hans lägenhet inklusive toaletten och i en scen har han klippt ihop en bild på olika strömbrytare i lägenheten. När visningen av lägenheten är klar börjar en Science fiktion historia där han byggt ihop ett monster av gamla kretskort. Monstret erövrar jorden och sen brinner allt upp. Det slutar inte här. I fodralet finns ännu en film. En film där vissna löv och andra naturfenomen ackompanjeras av olika julsånger i bakgrunden. Filmerna finns hos mig för utlåning till den som är intresserad.
 
Klockan kvart i sex på morgonen i måndags fick jag leverans av fyraåring. Isa och jag läste böcker, lade pussel och målade innan vi gick på barnteater. Jag tyckte inte produktionen var lika bra som småungarna. En kille i kjol, en tant i ett hus och några jonglerbollar. Inte ens det faktum att gumman gjorde tusen situps som morgongympa kunde hämta upp storyn.
Efter lunch gick vi till strömmen och matade fåglarna med Rice crispies och fikade i snön. Innan Isa åkte hem spelade vi spel på min iPad. Kände mig inte som världens bästa barnvakt då hon fick välja spelet shopaholic. Det blev ingen träning denna dag heller. Det verkar som att kroppen passar på att bli lite krasslig när jag inte tränar på några dagar. Men jag vann första etappen i godislöftet. Vi är tre kombattanter och den ena hade hetsätit en chokladask samtidigt som den andra hade ätit tårta. 2-0 till mig.
I tisdags började jag dagen med 9 km jogging. Skönt. Sedan åt jag en intressant frukost då jag hade curry på müslin. Räddade upp situationen med ännu mer kanel. Efter den kryddade starten på dagen gick jag på introduktionsmöte hos vikarieförmedlingen. Ett obligatoriskt möte innan man kan börja jobba. Vi fick lära oss viktiga saker som att de tilldelade namnbrickorna har vassa kanter och kan sticka små barn. Därför bör vi runda hörnen med en sax. Innan träningen hann jag och Nina med en fika på arbetets museum och hittade en cache i industrilandskapet. Denna kväll skulle vi springa 15*400m på bana. Jag var pigg och såg fram emot passet. Då var det extra roligt att det blev de snabbaste fyrahundringarna jag någonsin sprungit. En var nere på 76 sekunder och jag var jätteglad. Efteråt körde vi styrketräning med medicinbollar men jag kan inte påstå att jag var särskilt effektiv. Blev mer lekstuga.
I onsdags utökade jag morgonjoggen några kilometer, och pysslade sedan med det ena och det andra. Sådana saker jag sysslar med, som en kompis uttryckte det, i mitt lagom ostrukturerade liv. Lunchade hos Ingvar på Rikspolisstyrelsen.. Där kan jag tänka mig att jobba bara med tanken på den fina utsikten i vackra Norrköpings industrilandskap. Tror dock inte de har någon användning av mig på deras IT-avdelning. Var förbi Helhetshälsan för ännu en dos laser i den jäkla hälen. Innan träningen blev det film hos Nina. Hon hade en film hon inte vågade se själv så jag sprang till hennes lägenhet som stöd. Efter filmen sprang jag vidare till Smedby för backintervaller. Lönen blev middag på Munken med kompisarna. En mycket bra lön.
Idag blev det 20 km distans innan frukost. Frukost är det godaste jag vet. Sedan blev starten på dagen ännu bättre när jag fick en second breakfast hemma hos Elin. Ikväll ska jag på zombievandring på Arbetets museum. Med riktiga zombier.  I alla fall levande utklädda zombier. Hoppas det blir lite läskigt. Antagligen kommer det bara vara jag, Nina och massor av kids. Blir en bra uppladdning inför rockgympan.
I övrigt undrar jag när nästa stalker dyker upp. Extranyckeln till min lägenhet har en man i Borås. Fram till nu har han bara varit här när jag är ute på resor. Men det kanske bara är en tidsfråga innan jag får oväntat besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *