Min födelsedag

I tisdags fyllde jag år. När man fyller år ska man fira på bästa sätt och jag bestämde mig för att endast fylla dagen med sådant jag gillar. Att dagen då kom att innehålla lite träning kanske inte var någon skräll men att jag joggade ned till Himpabadet och hoppade i med kläder och skor på tillhör inte det vanliga. Jag simmade en kilometer och sprang sedan hem för att äta frukost. Den borde man en dag som denna ha gjort extra god, men eftersom jag alltid äter god frukost var det inte nödvändigt.

Jag gillar att läsa böcker och boken jag hade valt för dagen heter Wunderkind av Nikolai Grozni. Den handlar om Konstantin som studerar vid en musikskola för begåvade barn i Bulgarien. Året är 1987.

När jag hade gjort det en stund gick jag till Hallarna som är ett hus innehållande mycket kultur. Jag hade bestämt tid med en konstnär som jag upptäckte för några år sedan. Hon heter Eva Cederwall och gör collage. I hennes ateljé berättade hon om sina verk. Under hennes bord i ett hörn hittade jag ett alster hon hade glömt bort, men även om jag gillade det blev det en annan tavla jag köpte till mig själv som födelsedagspresent.

Lunchen åt jag med Maria på café Broadway som är vårt favoritställe. Vi hittade en torr plats under parasoll i regnet. Hade som vanligt ett trevligt häng och i present fick jag en fin bok med recept på smoothies.

Sedan tog jag min tavla som låg i en sopsäck och gick inåt centrum. Träffade Ninas pappa som undrade om jag också var på väg att slänga sopor och efteråt på facebook fick jag höra att jag synts i Knäppingsborg med samma sopsäck. Insåg att om jag någon gång behöver smuggla iväg ett lik skulle jag behöva röra mig i stadens utkanter. Jag gick på salong och gav mig själv en skön och behövlig fotvård innan jag gick hem och åt mellanmål.

På eftermiddagen åkte vi till Katrineholm för att springa KK-joggen. Antagligen tävlingen med det roligaste namnet. I min värld vet jag vad förkortningen betyder. Distansen som skulle springas var en kvartsmara. En ovanlig sträcka som mäter 10550 meter. I loppet var det prispengar vilket betyder duktiga löpare på startlinjen. Men det var pris till de åtta bästa och min plan var att hålla ett sub-4 tempo och dessutom få en slant. Denna dag var det tack och lov inte så varmt och det hade regnat under dagen vilket fortfarande hängde kvar i luften. Jag sprang fort i starten, fortare än jag behövde, men det är skönt att få en uppfattning om sin position i startfältet redan från början. Detta lyckades jag inte helt med men gissade på att jag låg typ åtta. Vid två kilometer sprang jag om en tjej som är lite snabbare än mig normalt sett men det fick bära eller brista. Jag närmade mig även två andra tjejer. Jag sprang om dem där det var nedför men det tog de igen uppför. Det som gör KK-joggen till ett extra trevligt lopp är den relativt stora mängden publik längs hela banan och i synnerhet inne i centrum. Detta gjorde hela sträckan till en trevlig upplevelse och jag sprang in som sjua på tiden 41:28. Hade vi fått sluta vid 10 km hade det blivit ytterligare en putsning på perset ner till 39:10.

Bästa 36-årspresenten. Ett pers på milen off the record och 700 spänn i cash. Man blir tydligen bara bättre och bättre med åldern. Men jag vet inte i vilken åldersklass man vann det riktiga priset i KK-joggen. Jag blev i alla fall inte erbjuden någon knullkompis att ta hem.
Men jag fick en annan slags ny kompis. Träffade trevliga Lena Eliasson och önskade henne lycka till på maran under kommande EM i Zürich.

Innan denna födelsedag började hade jag inte tänkt surfa så mycket på min smartphone utan koppla av mer med min bok. Detta var såklart dömt att misslyckas. Födelsedagshälsningar vällde in från alla håll och kanter och gjorde mig väldigt glad. Det gjorde inget att det inte blev en mobilfri dag. Tack för alla fina hälsningar som gjorde min dag ännu bättre. Konstantin kan jag läsa om en annan dag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *