Liktorn och handpåläggning

Sedan nyår har jag sprungit 411 mil. Stackars fötter som utan att ha något att säga till om behöver genomlida detta. Dessa fötter är inget som jag skulle visa upp på en första date. Jag kommer inte ihåg när jag senast hade en full uppsättning tånaglar på båda. Har antagligen inte hänt sedan oktober 2006 då jag började springa. Problemet är att jag hellre springer i skor som passar precis än ett par där man kan vicka på tårna. Men det är tur att man är tjej för att då kan man måla över den deprimerande synen med nagellack. Detta fungerar även på hud utan nagel har erfarenheten visat.

Mina kloka syskon gav mig en pedikyr i födelsedagspresent i augusti och i torsdags utnyttjade jag presentkortet. Det hade låtit vänta på sig eftersom jag ville att mina båda stortånaglar skulle växa ut innan. Denna behandling var mina fötter värda. Kändes som tjejen hyvlade av halva foten och hon petade även bort en liktorn från min lilltå som hade börjat göra ont de senaste veckorna. Liktorn är ett äckligt namn. Men är bara en hudförhårdnad som kryper längre och längre in i huden. Men vem kom på ordet. Hoppas han inte fick jobba som orduppfinnare mer. Denna behandling innefattade även massage och efter att demonstrativt ha läst min bok ett tag lyckades jag få henne att förstå att jag inte var sugen på kallprat utan en skön stund.

 Torsdagen bjöd på ännu mer kroppsbehandling, men av alternativare slag på kvällen. Kökschefen på mitt jobb har senaste tiden försökt övertyga mig om att zonterapi och healing is the shit. Jag är mycket skeptisk men tycker samtidigt att nya saker är spännande. Nu har jag inte problem med någonting i kroppen men han ville ändå testa om det kunde ge mig något. Det började med zonterapi med en pinne under fötterna. Jag har hög smärttröskel så det var en ondskön känsla. Under foten kan man hitta punkter som har ett samband med delar i hela kroppen vilket är intressant. Sedan började det mer mystiska, healingen, i form av handpåläggning. Gick till så att han liksom höll händerna först på mina fötter och sedan flyttade sig upp mot knäna. Tanken är att överföra energier till kroppen. Detta hokus pokus genomfördes även i ansiktet och på huvudet. Jag vet inte vad det gav men var mycket avslappnande. Har från säkra källor hört att folk som har olika problem, bland annat stress, har blivit hjälpta av detta, vilket jag säkert tror kan vara sant.

Åkte sedan till rockgympan. Kroppen skulle enligt uppgift bli lättare av behandlingen. Även om jag inte lyckades studsa upp till taket så var det i alla fall lika roligt som vanligt. På fredagens intervaller fick jag till några riktigt snabbt. Men huruvida det var på grund av handpåläggning, snabba skor eller att jag skulle på fest där det skulle serveras smörgåstårta med lämplig dryck, däröver får de lärde tvista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *