Jul i Malaysia

Nu är jag hos Oskar i Kuala Lumpur. Jag hann bara lämna in väskan innan vi var nere i poolen för ett hårt simpass. Intervaller så jobbiga att jag emellanåt hängde på poolkanten och kippade efter luft. Där han bor finns det restaurang, affär, tvätteri, gym, 25-meters bassäng och uniformslädda vakter som glatt hejar på dig när du passerar. Med andra ord det mesta som gör att detta ställe kvalar in under kategorin hotel.
Det är så härligt att hälsa på ett annat träningsfreak. Träningen som skulle bli en bonus har fått bra utdelning redan från början. Dagarna består av ett pass på morgonen och ett på kvällen. Detta varvas med bokläsning, poolhäng och god mat. Att träna någon annan tid på dygnet är en omöjlighet på grund av värmen. Vi simmar, är på gymet och springer lite. Igår tog vi bilen till en liten konstgjord sjö i en park som vi sprang runt. Varvet blev 3 km och det är ungefär det man får till här, och sen får man varva. Springa på trafikerade vägar dagtid gör du bara om du är trött på livet och på trottoarerna kan du riskera att ramla ned i ett hål. Kulala Lumpur är alltså inte helt optimalt för löpning men vi har fått till bra träning, och jag måste erkänna att alternativt har varit bra för mig då jag har känningar i en häl.
Något jag verkligen känt att jag saknat i min löparoutfit är ett tomtediadem.
Igår justökade vi. Då alla riktiga ingredienser inte gick att uppbringa fick små torkade fiskar agera ansjovis och panermjöl för friterad kyckling fick vara ströbröd. Men resultatet såg riktigt bra ut, och hur det smakar får vi utvärdera senare. Istället för Bingolotto fick Sunes jul bidra med julstäming denna uppesittarkväll. Därtill pepparkaksdeg och julmyset denna längsta dag på året var komplett. Pepparkaksdeg som Oskar även äter som uppladdning inför träning och som återhämtning. Därtill pillar han i sig en marsipangris eller två för att få ut maximalt av passet. I en överhettad stad, ugnen på högsta värme och gasspisen på max kändes behovet av Sunes pappas skidvalla bestående av ägg, smör, sirap, mjöl och en halv meter mjukost väldigt avlägset.
Min vän Oskar som bryter mönstret och ger sig ut med pannlampa och skidhandskar i en överhettad sydostasiatisk stad. Dock utan mjukostvalla. Om det inte var trafikkaos innan kan detta med stor säkerhet bidra till att bilförare tappar fokus.
Idag precis innan solen gick upp vid sju gav vi oss ut på julaftonsjoggen. Som jag tidigare nämnt är värmen fortfarande hanterbar vid den tidpunkten, vilket inte utesluter att du kan vrida ur kläderna efter några kilometer. Till frukost käkade vi backar, varav en var 1200m. Om Rom byggdes på sju kullar byggde Kuala Lumpur på fyrahundraelva. Sedan åt vi en mer lättuggad frukost och lyssnade på hårdrock samt öppnade våra julklappar från Ameli. Jag fick maximal utdelning. Godis vilket var på sin plats eftersom mitt godislöfte slutar idag, samt snus. Den snusdosa hon köpte till sig själv i slutet av oktober då hon spontant fick för sig att börja snusa. Tydligen gjorde hon inte det. Nu ska vi hänga vid poolen innan det är dags för nästa programpunkt för dagen, grötlunch. Risgrynsgröt på riskorn som förhoppningsvis går att koka gröt på samt vår mjölpanerade skinka. Dessutom har vi en vit jul, då det är molnigt idag, vilket är tur för då kan man klara av att vistas utomhus. Så till er alla där hemma, jag önskar er en fantastiskt julhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *