Is

Ibland gör vädret och underlaget det svårt att springa, men idag var det rent av omöjligt. Grusvägarna utanför stan liknade blankspolade isbanor och den rätta utrustningen hade varit skridskor. Några i gänget hade dubbar på skorna men det verkar inget bra när man väl hittar en snutt asfalt. Väljer att köra miljövänligt utan.

Fortsatte på temat is under eftermiddagen med att gå på hockey. Vita hästen spelade mot Skövde i en egentligen helt ospännande match då hästen redan vunnit grundserien i allettan. Vet dock att uppflyttningen till en högre serie inte alls är självklar då det återstår ett långt och invecklat slutspel vars upplägg jag inte har fördjupat mig i. Jag har svårt att avgöra om killarna spelade bra men det var ändå lite underhållande att titta. Bildupplösningen var även bättre än i Ice hockey på Nintendo 8-bitars varifrån jag fått de flesta av mina hockeykunskaper. Ismaskinen såg likadan ut, men de stoppade inte tiden för slagsmål, även om domaren blåste när en kille gav en annan något som liknade en rak höger.

Tankarna gick även tillbaka till de åren vi sprang intervaller i ishallen. Jag har för mig att varvet är 250 meter eller något liknande och man sprang ovanför läktarna. Det var kallt, oinspirerande och hade man riktig otur kunde någon öppna en dörr som man riskerade att springa in i. Under vilan kunde man roa sig med att titta på bilder av konståkare i färgglada dräkter från åttiotalet. Eller om man hellre ville, gamla tidningsurklipp från när Conny Gyllander och Rickard Rauge var stjärnor i hästen. Tack Stadium Arena för att du numera finns.

Cyklade hem genom is, blask och duggregn. Nästa helg åker jag till Cambridge där det utlovas 14 grader och sol. Härligt, hoppas den prognosen håller i sig. Då behöver jag inte ens fundera på dubbat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *