Helgen

Regnar det ute, var det en elev som frågade i korridoren i fredags eftermiddag då jag kom in efter ett intervallpass i Folkparken. Då detta inte var fallet visste jag att jag kört järnet och svettats ordentligt på de 8*800m längs gångstigarna. Jag gillar mitt jobb. Att få umgås med ungdomar varje dag, ha den flexibiliteten att man kan träna när det passar och dessutom dela sitt fritidsintresse med eleverna som går på ett idrottsprogram. Jag jobbar på John Bauergymnasiet där jag undervisar matematik och historia och kan hålla ett lektionspass iklädd löpartights och det är helt ok.

Tog bussen ut till pappa i Vångaskogen och softade på fredagkvällen. Sov över där och på förmiddagen var planen att springa hem till stan. Vid frukosten undrar pappa om jag ska träna något på dagen. Då frågar jag honom vad han kallar 27 km distanslöpning. Ok då, han menade om jag skulle träna med någon grupp, men ibland får man hoppa det och utnyttja transportsträckor till träning. Allt för att hinna med så mycket som möjligt på helgen och få en glimt av den värld som inte ligger utmed löparspåren.

På kvällen gick jag på fest och då som alltid märker man att löpning är något som engagerar de flesta. Flera hade tänkt springa Norrköpings stadslopp och någon ville hänga på Tjalves träningar. Dock var hon lite orolig för tydligen går ryktet på stan att många som börjar i Tjalve skiljer sig. Jag kunde lugna hennes man med att intyga att såvitt jag vet har bara fyra skilt sig sedan jag började, och då inte beroende på att man vänstrat med någon i tights. Hur som helst brukar jag försöka styra över samtalet på andra saker då det kan vara roligt att prata om annat också. Vet inte hur vi kom in på det men igår blev temat bland annat bra självmordsmetoder och vad man kan röka. Kommer ni exempelvis ihåg att det gick rykten om att torkade banansträngar skulle vara bra skit. Träffade även en tjej som hade provat att röka hö, gräs och annat som kom i hennes väg när hon var yngre. Det var en väldigt trevlig fest och jag var en av de sista som lämnade huset.

Detta hindrade mig såklart inte att ställa klockan på halv nio för att åka till träningen. Men innan dess hade jag blivit väckt sju gånger av morgonpigga wordfeudmotståndare då jag inte hade varit så smart att jag satt mobilen på ljudlös. I strålande vårväder var vi 25 pers som gav oss iväg på en nyritad runda i stan. Oskar, upphovsmakaren dök dock inte upp, och ryktena säger att han under natten synts i stadens nöjesvimmel. Efter det begav sig några av oss ut på kulturell runda och slog pers i besökta gallerier. Fyra stycken hann vi med och fyllda med kultur så det sprutade genom öronen tog vi en sen lunch på Munken och föll in i den sköna söndagskoman. För min del består den idag av brödbak, godis och en tysk film.

En konstig Tjalvegrupp på galleri Sander. De hade ett bord med kakor, salta pinnar och sprudlande jordgubbsvatten från förra veckans vernissage. Numera med betoning på hade.

För en stund sedan ringde Markus och frågade om jag ville ha tillbaka min telefonräkning. Förstod först inte vad han menade men kom sen på att i morse tecknade jag ned den nya löprundan på baksidan av min gamla räkning och eftersom jag memorerat den gav jag den vidare till en annan fartgrupp. Den var dock betald, men jag tror jag ska försöka sätta detta i system. Nästa vecka kanske jag kan teckna ned dagens runda på någon obetald hyresavi och ge bort den.

Anmälde mig även till ett maratonlopp i Polen den 15 april. Insåg i samband med detta värdet av att ha google translate till hands. Det var nämligen inte så att de översatt hela anmälningsformuläret till engelska utan bara delar av det. Namn och sådant var inte så svårt att lista ut var man skulle fylla i men hur många vet att ” Rezerwacja noclegu w hali sportowej” betyder ”reservation av boende i en sporthall” eller att ” Start w Miedzynarodowych Mistrzostwach Strazakow” betyder ”Börja i den internationella Championchip of Firefighters”. Det sista lät dock rätt cool så där borde man kanske kryssa i ja. Vidare kan man i den allmänna informationen som endast var översatt till tyska läsa att alla som är över 60 år eller har ett synligt handikapp slipper anmälningsavgift. Scrollar jag i starlistan så är det just nu 1153 stycken anmälda och alla polacker förutom tre killar från Slovakien, en kille från Ukraina, en kille från Tyskland, en kille från Belgien, två killar från Vitryssland och en från Mongoliet. Denna tävling går i en liten polsk stad med 13 000 invånare. Kommer bli ett spännande äventyr.

I Vilbergen hittade jag till slut piller som ska ta mig till nya järnnivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *