Rekord

Har spöat lite rekord på motionscykel och ellips de senaste dagarna. Ljumsken är bättre men fortfarande inte helt 100. Insåg i min träningsdagbok att man får ihop mycket tid då man alternativtränar, i synnerhet när man är ute och cyklar. Förra veckan blev det 20 timmars träningstid vilket är årsrekord. Jag har även slagit rekord i veckor jag inte sprungit sen jag började för fem år sedan vilket är mindre kul. Detta är för tillfället 3 veckor och något jag inte har några större ambitioner på att försöka slå.

 

Men i söndags var jag anmäld till ett lopp, 13,6 km på en naturskön sträcka längs kanalen Havel. Nog för att jag är optimist, men jag trodde inte att jag skulle kunna springa. Fast jag åkte dit för att åtminstone jogga stäckan om det kändes bra, och träffa klubbkompisar som jag inte sett på länge. Hämtade min nummerlapp, med siffran 3, och får även reda på att jag var favorit…Detta var grundat på att jag vann Leibzig marathon, men jag själv vet ju att denna distans är för kort för mig. Skulle gärna ha velat byta nummer på lappen med tanke på dagens ambitioner. Joggade första kilometern men det gjorde ont, så jag promenerade tillbaka. Tog en omväg genom skogen för att liksom komma fram bakom målet. Lyckades inte med detta och hör i högtalarna att jag är på väg mot mål. Det vore skapligt imponerande om jag hade tillryggalagt sträckan på de 25 minuterna det tog att ta sig tillbaka. Blev att heja fram kompisarna istället, vilket också var kul. Solen sken, det var ett trevligt arrangemang, och sedan tog jag min järnhäst för ytterligare ett långpass.

Man ser här att Tjalvelinnet är suget på att vilja vara med. Blev ingen medalj, men Emily på bilden sprang bra och blev sexa. Bästa dam sprang i mål på tiden 53:41.

 

Tävlingen började bredvid detta hus, Haus der Wannseekonferenz, där SS- Obersturmbannfuhrer Adolf Eichmann och grabbarna den 20 januari 1942 skrev under ”die Endlösung”. En konferens om hur den slutgiltiga lösningen av judefrågan skulle behandlas.

 

Imorse var jag på ytterligare ett ”provpass” på ett gym jag ännu inte varit på. Blev ellips och motionscykel samtidigt som jag kollade på TV. Det var ett program som hette Schwere Liebe och kärlek är ju inte alltid så lätt. Funderade över vad de hade för relationsproblem, då det inte var något ljud på. Inser snart att schwer ju faktiskt betyder tjock på tyska. Konceptet verkade likna Bonde söker fru. Man får se när den spännande såpan Tjock kärlek kommer till Sverige. Eller så kanske den redan har kommit, vad vet jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *