Nytt fokus

Jag sprang en del förra veckan och det funkar rätt bra, men jag är SÅ långsam. Det gör inte ont, det blir inte värre, men det känns och jag vågar inte trycka på maximalt.

I helgen var jag i Norge och supportade Anna som genomförde Norseman. En Ironman där målet var Gaustatoppen, 1883 möh. Efter femton timmar, mycket gel, korvbröd med honung, tjockflytande sportdryck och värktabletter så fick vi göra henne sällskap de sista kilometrarna upp till toppen. Anna var grym, fixade utmaningen på ett imponerande sätt och vi alla hade en fantastisk helg. Det är inte utan att man själv blev lite sugen.

 

Anna med support har nått toppen av Gaustatoppen i kvällssolen.

I fredags fanns det lite utrymme för egen träning. Jag gav mig iväg längs Hardangerfjorden och planen var ett långpass på två timmar. Snålblåst och duggregn, men naturen var underbar, som alltid i Norge. Jag segade på 10 km och vände sedan tillbaka. Då bestämde jag mig för att ändra fokus för ett tag. Jag inser att jag inte kan springa det ultramarathon på 72 km om två veckor som jag sett fram emot så länge. Det vore rätt puckat att ens närma sig startlinjen. Istället beslutade jag mig för att ta den vakanta plats jag erbjudits i ett multisportlag om tre veckor. Stegen tillbaka kändes lättare, och förhoppningsvis kommer farten tillbaka när jag varvar löpningen ännu mer med annan träning och har något annat att se fram emot.

Intervallerna med Tjalve gick ändå bra igår. Triangelbacken femton gånger i kvällssolen. Fasen vad kul det var. I måndags var jag även tillbaka på Helhetshälsan och fick en riktigt bra massage, äntligen. När jag berättade om multisporttävlingen frågade han om jag brukade hänga på de idioter som tränar kajak året runt klockan sex på tisdagar och torsdagar. Faktum är att jag måste lära mig paddla och det snabbt.

Varför testa en kort triathlon när man kunde köra en Ironman direkt förra juli i Kalmar?

Varför testa en liten multisporttävling när man direkt kan delta i en dygnslång om tre veckor? (Stockholm extreme)

Nu går jag ut och cyklar ett par mil på min oäser, och sen utebio, en film och två kvinnor som handmjölkar kor. Tidigt imorgon ansluter jag mig till idioterna ute i Lindö småbåtshamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *