Frida springer igen!

Yes! Äntligen, jag kan springa, och glädjen är total. Bättre än julafton. Det tog fyra veckor. Fyra veckor känns nu i efterhand inte så länge, men som en evighet medan jag väntade på att dagen skulle komma.

 

Dock känns glädje helt fel idag, för mina tankar, precis som för alla andra går till Norge.

 

Jag började med att jogga barfota på gräs i tisdags och torsdags och kände ingen smärta alls. Ska köpa ett par fivefingers och hänga på trenden tror jag som omväxling. Igår löpte jag hela 90 min i skor på asfalt utan problem. Känns inte som jag tappat så jättemycket, och nu ska jag ta det lugnt och öka långsamt. Idag blev det därför en lugn entimmesjogg och imorgon planerar jag ett cykelpass.

 

I veckan har jag haft besök och det har blivit mycket träning och cykling runt i hela stan för att visa alla ställen jag gillar samt pricka av sådant jag inte hunnit med, för om en vecka flyttar jag hem till Sverige. Dessutom blev det ett shoppingmarathon igår. Borde vara förbjudet att sälja så mycket fina kläder. Det är ju nästan omöjligt att inte köpa dem allihop.

 

Alla hade kanske inte som jag valt blodkorv, leverkorv, grismage, surkål och stekt potatis på den tyska restaurangen. Man måste ju smaka för att ta reda på om det är gott.

I torsdags var vi på Olympiastadion som är Tysklans största stadion. Den byggdes inför sommar-OS 1936 och hade då 100.000 platser, enbart ståplatser. Den var även plats för den nazistiska regimens propagandaföreställningar. Idag är den hemmaarena för Herta BSC:s hemmamatcher i fotboll och har enbart sittplatser, 76.176 stycken. Den finns en grymt bra film på temat som heter Berlin 36 och är en sann historia som handlar om en judinna som är höjdhoppare. USA hotar att bojkotta spelen om Tyskland inte låter henne delta, och på detta finner Tyskland en lösning…

Några av vinnarna under OS 1936. Notera vilken sport Indien vann. Vi tyckte det var jätteroligt tills vi insåg att det var sommarspel och alltså inte ishockey de var bäst i.

Ola övar inför nästa gång då han förhoppningsvis får springa inför en fullsatt stadion.   

http://www.youtube.com/watch?v=gNKlxcqLKcM&playnext=1&list=PLDC81AEC41DA29C8D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *