En jobbmara

Många saker kan kännas långa som ett marathonlopp. Tuffa. Det kan vara utmaningar av olika art. Hur tuffa de är beror på hur roliga man tycker de är. Jag gillar sträckan och längre distanser än det. Det fina är att man hinner långt på 42,2 kilometer. Man hinner långt och man hinner mycket. Igår löste jag min träning och logistiken dit jag skulle genom att springa. Det blev en mara. En mara på jobbet.

Innan solen gick upp stod jag nere på gatan. Ryggsäck på ryggen. Mellis. Böcker. En ren T-shirt. Lite pengar. Visitkort. Efter 12 km hade jag kommit fram till Bromma. GPS är till stor hjälp och på vägen hade jag sprungit genom för mig helt nya områden såsom Alvik. I ett café vid Åkeshovs T-bana höll jag en liten föreläsning inför nätverkande medlemmar i Business in heart. Där fick jag frukost och flera trevliga bekantskaper samtidigt som tunnelbanan med jämna mellanrum dundrade förbi. Glad över att få sprida mitt budskap om att det inte är för sent att satsa på något nytt och vad det kan föra med sig. I Bromma hade jag aldrig varit tidigare och hade tid för några kilometers utforskning. Slottet, naturreservatet och ett villakvarter. Sprang sedan vidare genom fler outforskade områden och över bron till Kungsholmen. Tangerade en bit av Stockholms marathonsträcka. Med en liten krok upp till riksdagen kom jag till tåget i tid och kunde addera 14 km till dagens distans.

Åka tåg. Mitt favoritsätt att transportera mig. Bortsett från att springa.

I Norrköping. Sprang upp till Louis de Geer. Den fina konserthallen mitt i industrilandskapet där jag hade ett lunchmöte med Upplev Norrköping. Spännande och inspirerande. 1,3 km dit. Vidare endast 700 meter upp till Brödernas café där jag träffade Ulrika Borén. Min nya föreläsningspartner. Vi smidde planer. Hennes erfarenheter och boken PAUSA! Mina erfarenheter och boken ORKA! En perfekt kombination av inspiration och jämvikt i livet.

Kollade mailen. Svarade på mail. Sprang vidare. Soligt och vårigt. En liten omväg ned till min redovisningskonsult som hade flyttat till Butängen. Easycount. 5 km. Ett bra möte. Jag har dålig koll på det ekonomiska. Inget jag tycker är roligt. Så bra då att andra tycker det samt kan ge goda råd. Några stenar lättade från mitt hjärta. Sprang vidare med den känslan. Drog några extra varv i Carl Johans park. Blev 3 km. Sedan var jag vid Palace.

Palace. Här har jag druckit många öl. Här har andra druckit många öl. Dansat. Klubbat. Haft så himla mycket kul. En era i Norrköpings nattliv som tyvärr stängde ned för några år sedan. Var en av Sveriges största nattklubbar när det begav sig. Sedan. Tomma lokaler. Deprimerande. Men nu. Fräscha kontorslokaler med toppläge. Här skulle jag få föreläsa.

Föreläsa hos Grant Thornton. Inför deras kvinnliga nätverk. Tog ett varv där inne. Klurade ut var baren stod. Garderoben. Dansgolven. Ställde mig i ett fönster. Annorlunda. Installerade mig. Deltagarna droppade in. Jag har själv varit på detta nätverk många gånger och fått lyssna på väldigt bra föreläsare. Nu skulle jag få stå där framme. Vi körde igång. Det var nästan fullsatt. Jag delade med mig av hur man själv kan använda kunskaper som jag samlat på mig genom åren fram till den idrottare och företagare jag är idag. Saker alla kan använda på jobbet och privat. Motivation. Inställning. Strategier. Det som driver mig är passionen för löpningen, det jag får uppleva på vägen och att jag har möjligheten att få inspirera andra. Sedan fick vi mat. Och vin. Ordningen var återställd. Vin på Palace. Mycket har hänt sedan sist. Mer än jag kunnat drömma om.

Sprang till tåget med en krok upp på Kungsgatan. 2 km. Utnyttjade tiden till kontorande. På centralen 21:45. Sprang hem. 4,2 km. Resultatet blev 42,2 km. Ett marathon. En lång dag. Rätt trött. Maxat. Hade ätit lite för lite. Klockan 04:30 skulle klockan ringa. Jag ska till Lissabon. Det var dags att packa. Iväg på äventyr igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *