Den oumbärliga löparklockan

Jag är inte mycket för prylar. Man behöver ju bara ett par skor för att springa. Man kan packa ned dem överallt. Kanske till och med ha på sig dem för jämnan. Och så bara springa iväg på ett pass när andan faller på. Löpning är världens bästa sport helt enkelt.

Men ni vet känslan. När passet inte räknas. Du känner dig naken. Har inte koll på tid och rum. Exakt. Det är när du har glömt att ladda din klocka. Passet måste genomföras där och då för sedan är något annat på agendan. Nej det är inte en peppig situation. Alls.

Nu händer detta väldigt sällan, för just batteritiden är en faktor som spelar in. Åtminstone när jag väljer klocka. Den ska räcka många pass. Men framförallt – den ska räcka under ett ultralångt pass.

Den ska dessutom vara enkel att förstå sig på. Jag vill absolut inte behöva läsa en instruktionsbok. Den försvinner tillsammans med kartongen i pappersinsamlingen innan jag har öppnat den. Trial and error. Det är min strategi. Hur svårt kan det vara tänker jag. Visst. Det kan innebära att jag missar en hel lista på smarta funktioner. Men om jag nu inte ens vet om dem kanske det betyder att jag inte behöver dem. Dock händer det att jag får tips från kompisar på vad den kan göra. Trevliga små ahaupplevelser. Testa grejer på djupet och ingående finns det många sajter som gör mer professionellt och som man vid behov kan besöka, exempelvis testson.se. Ett enkelt sätt att se vad man får.

Pulsen då. Klart klockan kan mäta den. Det kan de flesta sportklockor på marknaden numera. Men nej. Det är inget som intresserar mig även om jag vet att den datan tickar på oavsett jag vill eller inte. Jag kör på känsla. Detta kan dock irritera många. Håller jag mina pulsdata hemliga. Nej det gör jag inte. Men jag bryr mig inte. Fast jag förstår absolut om det kan vara ett verktyg för att träna rätt om man gillar den grejen.

Man hittar den dels på klockan men också i den app som är kopplad till klockans olika funktioner. Där man kan hitta det mesta i form av statistik, diagram, träningsstatus och kaloriförbränning. Till och med hur du sover och när du ska ha mens om du själv inte har koll på det. Här kan man lägga mycket tid. Tid som jag personligen helst vill lägga på annat, men som om det är en källa till träningsmotivation, är guld värt.

Efter tre dagars löpning härom veckan med sju mil om dagen hade klockan vissa åsikter om min träningsmängd.

Så vad är det då jag vill ha ut av min klocka. Jo jag vill veta hur fort jag springer, hur långt jag springer och kunna få en karta efteråt om någon skulle vilja ta del av mina pass vilka många gånger går förbi spännande ställen som fler kan vilja upptäcka. Den sitter alltid på armen. Natt som dag. Den är snygg. Snygg så att jag till och med bär den på fest. Som ett smycke. Löpning är min passion. Min identitet. Och klockan är en del av den.

Kanske är du nyfiken på just vilken som sitter på min arm. Tadaaaaa och trumvirvel. Jag har en Garmin645 Music som du kan läsa mer om på it-kanalen.se. Den uppfyller alla dessa krav och är min kompis som alltid hänger med.

Vad är väl en bal på slottet? Jo lika härlig och förtrollande som ett pass ihop med min fina accessoar och träningskompis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *