JB Challenge

I torsdags var det dags för den årliga multisporttävlingen på JB Gymnasiet där ett lärarlag utmanar eleverna. De elever som vågar utmana oss. I årets JB challenge hade vi fått fyra utmanare. Vinnande elevlag får presentkort på Intersport och kommer man i mål före lärarna dubblas prissumman. Detta har dock aldrig hänt och skulle inte få hända iår heller. Lagen består av tre personer som måste hålla ihop under hela tävlingen och ingen, inte heller vi lärare, vet vilka utmaningar man ställs inför. Vi visste bara att vi skulle behöva varsin cykel och att vi skulle bada.

08:30 gick starskottet och först blev det 6*50m var i stafettform i utebassängen på Centralbadet. Vi gick ut lugnt och metodiskt och jag använde skrämseltaktik vilket innebar badmössa och simglasögon. Då ser jag åtminstone snabb ut. Eleverna tröttade ut sig efter första längden och de resterande liknade mer plask och lek. Vi körde istället på strategin lugnt och metodiskt.

Nästa utmaning var att bygga ett en meter högt torn av marshmallows och okokt spaghetti. Vi löste problemet snabbt och fick instruktioner att cykla till Söderköping. Sträckan är 15 km och efter bästa vägval genom stan blev det cykelväg längs E22:an. Vid Mariehov fick vi en liten karta som visade att vi skulle till Alboga motionscentral. Nu förstod vi att det skulle bli jobbig löpning.

Gav oss ut på femman som är sjukt kuperad. När vi kom tillbaka fick vi veta att nästa lag är 10 min bakom oss. Vi skulle nu kasta geléhallon i varandras munnar på tjugo meters avstånd. Sedan löpning ner till kanalen och uppför alla 245 trappsteg till Ramunderbergets topp. Efter att vi kommit tillbaka till utgångspunkten gällde det att cykla så snabbt som möjligt till Norrköping igen.

Möter ett lag som svär över att de sprungit fel och har kastat in handduken. Bara fyra lag kvar och inget som har häng på oss. Det är mycket prestige i denna tävling och vi måste vinna. Målet är i Folkparken och vi rullar in efter cirka två timmar och tjugo minuter. Saken är klar och vi pustar ut.

Men icke. Då plockar de fram ett pussel som består av fem bitar och ska bilda en kvadrat. En sådan där grej som mattelärare dessutom tydligen ska vara bra på. Men inte jag. Vi pusslar och pusslar och efter tio minuter kommer de första eleverna in till målområdet. Efter en halvtimme har vi dock löst det jäkla pusslet och springer in i mål. Sjukt nära att inte vinna vilket vi i så fall skulle ha fått höra ända till nästa år. Då hoppas vi på fler utmanare till de ännu obesegrade lärarna.

Veckan har innehållit väldigt mycket träning trots lördagens grymma mara färskt i minnet. Den toppades av ännu ett ultrapass igår. 50 km där jag började fylla på med energi redan vid 7 km, vilket gjorde att jag inte fick någon svacka. Förra gången jag var ute på ultraträning ringde jag in till radion för de ville prata med folk som hade en annorlunda morgon. Då var jag ute på 60 km och tydligen hade de dagen efter refererat till detta samtal i ett annat program som sändes på P3. På temat saker som var överdrivna.

Idag var vi vid Lillsjön och sprang. Jag är extremt dålig på att springa stig men det var ett skönt pass på 17 km. Henrik skulle förlänga med femman, men insåg till slut att spåret har någon felmarkering. Detta resulterade i 13 km extra och hans längsta träningspass. Vem vet, kanske har någon stackare fastnat därute och matar kilometer efter kilometer utan att komma loss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *