12 timmar kvar

Nu sitter jag på tåget till Oslo. Just nu står det i och för sig still på grund av tågmöte och en del av sträckan blir det buss men enligt SJ ska det tydligen komma fram i tid. Yeah right. Hoppas ändå få sova några timmar i natt då den ordinarie beräknade ankomsttiden är 21:30. Anna som jag ska sova hos har dessutom blivit lite risig under eftermiddagen. Än har hon inte spytt men om hon gör det ska jag leta upp ett hotel då det känns lite risky at krypa till kojs omgiven av en smittohärd.

Denna vecka skulle vara den lugna uppladdningen inför morgondagens, och kanske årets, stora utmaning. Förra veckan på träningen tyckte Oskar att när jag ändå ska springa 24h lika gärna kan testa att få ihop en träningsvecka på 35 timmar som någon känd skidåkare tydligen har som standard. Klart jag antog utmaningen men vädret gjorde att jag inte kunde genomföra de cykelpass utomhus jag planerat. Detta innebär att jag i veckan endast fått ihop åtta timmar träning bestående av löpning, motionscykling, simning och styrketräning. Huruvida detta ska klassas som lite får en utomstående betraktare avgöra. Men i min värld förlorade jag då det saknas tre timmar för att ha klarat utmaningen.

Hur som helst har det varit lugnare träning med undantag för måndagens intervaller. Det roligaste passet var när vi var ute och joggade efter geocachar igår. Det är jättespännande att det finns så mycket gömda saker överallt i stan som man inte hade en aning om. Bland annat i stuprör, bakom skyltar, under bänkar och i buskar. På ställen där du går förbi dagligen. Det är riktigt spännande. Känns som att vara ute på hemligt uppdrag. Vi hittade flera stycken och dessutom en handväska tillhörande en 96-årig tant som vi i räddningspatrullen återställde till sin rätta ägare. Rut blev oerhört glad när tre reflexvästklädda löpare dök upp hemma hos henne på kvällskvisten. Den svåraste utmaningen var cachen inne på biblioteket. Den hittade vi inte men kommer att återvända då vi har klurat vidare.  

Imorgon klockan 10:00 går starten och på söndag samma tid vet jag vad kroppen tyckte om det hela. I min väska har jag med mig barnmat, risgrynsgröt, nötter, ägg, grädde, pannkakor, varma koppen, diverse drycker, energibars och gel. Sedan får jag se om jag lyckas armbåga mig fram till någon av de utlovade nygräddade våfflorna, hemlagade maten eller glassen som serveras. Men det jag är mest sugen på är glöggen som jag ska fira med hemma hos Anna på söndag.

Fick ett mess från Henrik precis. Han hade hittat en lång lista på nätet över hur man överlever ett 24h lopp. Enligt honom verkade de flesta råden inte alls bra så jag väljer att inte läsa den. Utan jag gör som jag brukar. Testar att springa. Så får vi se hur det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *