På plats i Qatar

Nu är jag på plats i Qatar. Jag ska springa ett VM. För Sverige i landslagsdress. På fredag. Galet roligt.

Chillar just nu på hotellet efter en god middag som vi åt i restaurangen med namnet den flygande mattan. Vi bor i en fackla som är 51 våningar hög och just nu är jag på rummet och listar ut hur alla knappar fungerar. Lite klurigt hur man ska trycka för att gardinerna ska åka isär och visa den upplysta staden med sina skyskrapor och palats från min utsikt genom panoramafönstret på tolfte våningen. Här får man förmånen att ladda inför loppet som en riktig prinsessa.

Sista veckan har det varit lite blandade känslor. Jag hade haft ambitionen att vara supersund och jätteduktig med min träning sedan Ultravasan. Det var tre månader mellan dessa två lopp. Tre månader skulle väl inte kunna vara så svårt att helt fokusera på sin idrott. Planen var en genomtänkt kost, vita månader och en lite mer noggrann träningsplanering. Allt detta sket sig redan första veckan.

Det blev inte alls en genomtänkt kost när jag direkt efter Ultravasan åkte för att lifta i Baltikum och det blev alkohol redan lördagen efter då jag var ute med tjejerna. Den om än ostrukturerade träningsplaneringen var nog ändå det jag med facit i hand lyckades bäst med. Jag har helt enkelt sprungit när det har passat och dit jag har varit på väg. Jag har helt enkelt levt livet och haft roligt när jag har tränat. Detta betyder inte att jag har försummat träningen. Inte alls. Tvärt om. Jag har tränat massor. Jag har dessutom sprungit personbästa på både halvmaran och 10000m samt gjort min bästa tid på Lidingöloppet. Därtill kan jag räkna in ett par vinster i ultratrail vilket resulterade i en sammanlagd vinst i Peppes trailcup. Jag har med andra ord gjort det som funkar för mig och blivit min framgångsfaktor. Jag är en livsstilslöpare och har haft roligt när jag sprungit hemma både med och utan kompisar, på Balkan, i Berlin, vid Gardasjön, i München och i Marocko.

Fast plötsligt var det ändå bara en vecka kvar till VM. Kan inte räkna hur många som frågat hur jag laddat den sista tiden. Vilken plan jag följt. Vilken plan jag följer den sista veckan. Hur jag tänker. En del blir lite besvikna över svaret, för de vill ha ett professionellt svar. De vill veta hur en elitlöpare gör. Jag gör på mitt sätt. Som för mig innebär att ha jämvikt i livet och hinna med en hel massa andra grejer än träning. Och jag har tagit detta seriöst. Jag tar detta seriöst. På fredag kommer jag vara fokuserad till max.

 

I fredags fick jag en helt ny garderob. Provade ut tävlingslinnet genom att fredagsmysa med Fjodor Dostojevskij i soffan. Det funkade.
I fredags fick jag en helt ny garderob. Provade ut tävlingslinnet genom att fredagsmysa med Fjodor Dostojevskij i soffan. Det funkade.
Jag tror inte alla i Sveriges olika landslag brukar hänga med en snorig unge helgen innan mästerskap. Annie fick i brist på säng sova i landslagsbagen. Den funkade.
Jag tror inte alla i Sveriges olika landslag brukar hänga med en snorig unge helgen innan mästerskap. Annie fick i brist på säng sova i landslagsbagen. Den funkade.
Var med i radion igår och cyklade sedan genom regnet till Tjalves intervallträning iklädd landslagets regnjacka. Den funkade.
Var med i radion igår och cyklade sedan genom regnet till Tjalves intervallträning iklädd landslagets regnjacka. Den funkade.

Det var roligt att kliva på tåget vid 05:27 i morse med sverigekläder. Måste erkänna att jag kände mig rätt cool. På Arlanda träffade jag de andra löparna. I våra likadana träningsoveraller såg det ut som vi skulle på husvagnssemester. Klockan 18:00 (16:00 svensk tid) på fredag går starten i Qatar. Följ loppet live på http://www.stuweb.co.uk/race/Pz

 

13 tankar om “På plats i Qatar

 1. Jan-Erik Ramström says:

  Du ska inte göra som alla andra, du ska göra som Frida Södermark det är du bäst på 🙂
  Faktum är att du är världens bästa Frida Södermark, ja så är det 🙂
  Lycka till nu igen. kör som det ryker och att du gör det skrattande det betvivlar nog ingen

 2. Susanne Bornmar says:

  Lycka till i morgon! Kör kör kör! Jag tror på dig. Du är grym ju!
  (Underbar bild på bebisen i väskan. 🙂 )

 3. Linda Grünerwald Fd Lundblad says:

  Helt otroligt vad du är bra!
  Det är inte att göra som alla andra gör, som gör att du presterar ditt bästa.
  Lycka till Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *